Öge’den camilere davet

Öge’den camilere davet

Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, 15-22 Eylül 2024 tarihlerinde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusunun ele alınacağını belirtti

Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Mevlit Kandili’nin bu gece tüm camilerde Kur‟an tilavetleri, salavatlar, mevlit programları ve dualarla idrak edileceğini kaydetti.

15-22 Eylül 2024 tarihlerinde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusunun ele alınacağını belirten Prof. Dr. Öge, “Rabbimiz, insanı en güzel şekilde yaratmış; akıl ve irade ile donatmış, iman-küfür, iyi-kötü, güzel-çirkin, itaat-isyan arasında yapacağı tercihleriyle imtihana tabi tutmuştur. İnsanoğlu, Yaratıcısına nasıl kul olacağını, O’na nasıl ibadet edeceğini, çevresiyle olan ilişkilerinde nasıl bir tutum sergileyeceğini ve ebedî hayata nasıl hazırlanacağını, vahiy ve vahyin hayata yansıyan hali olan peygamberler vasıtasıyla öğrenmiştir. Zira insan; hayatın anlamına ve gayesine, varlığın başlangıcına ve sonuna, bilginin kaynağına ve sıhhatine dair tüm sorularına en doğru cevapları ancak vahyi ve sünneti referans alarak bulacaktır. Şahsiyet; kişiyi tanımlayan, hem doğuştan gelen hem de sonradan kazanılan nitelikleri muhtevi, insanın benliğine ait ruhsal ve manevi özelliklerin tamamını ifade eden bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

HZ. PEYGAMBER’İ ÖRNEK ALMALIYIZ

Bu bağlamda öncelikle Hz. Peygamber’in (SAS) mücadelesini, eğitim metodunu ve üslubunu örnek almak gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Öge, “Onu çağımızın insanıyla buluşturmak mecburiyetindeyiz. Onun örnekliğinde tüm değerlerimizi yeniden ihya, işlevselliğini kaybeden fikir ve düşüncelerimizi yenilemek, ifsada sebep olacak yönlerimizi ıslah etmek, güzel ahlak merkezli düşünce, söz, tutum ve eylemleri inşa ve ikame etmek zorundayız. Kur’an ve sünnetin rehberliğinde bilgi ile hikmeti bütünleştiren, hayatı anlamlı kılan değerlerle bilimsel gelişimleri birlikte öğrenen, bütün söz ve davranışlarında sadece alemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan ve erdemli, vicdanlı, ahlaklı, dürüst, doğrudan ve haktan yana tavır alan şahsiyetli bir nesil yetiştirmek durumundayız. Zulüm, şiddet ve vahşet sarmalında tarihin en buhranlı dönemine sahne olan dünyanın makus talihini ancak İslam‟ın hayat veren değerleri ekseninde yetişen böyle bir nesil değiştirecektir. Öte yandan camiler milletçe hep beraber kaynaşma, kardeşlik ve muhabbetin yaşandığı yerdir. Camileri garip ve mahzun bırakmamanın yolu, her vakitte içinde ibadet etmektir. Ailelerimiz ve çocuklarımızla beraber her Ezan-ı Muhammedî’nin ardından camilerin huzur veren ikliminde buluşmaktır. Nitekim kıyamet günü Peygamberimizle beraber olacak 7 grup insandan birisi de, “kalbi mescitlere bağlı müminlerdir”. Bunun için, büyük fedakârlıklarla camiler inşa eden aziz milletimizden, aynı ilgiyi ve heyecanı camilerimizde ibadet etmek için de göstermelerini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.