'Narin kızımız için adalet istiyoruz'

'Narin kızımız için adalet istiyoruz'

CHP Selçuklu İlçe Başkanlığının düzenlediği basın açıklamasında, Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran için ‘adalet’ istendi.

CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu’nun, Gedavet parkında yaptığı basın açıklamasına, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ve Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul katıldı.

Çobanoğlu, “Bugün, hepimizi derinden yaralayan tarifsiz bir acı içerisindeyiz. “Biz hem bu acıları hem de bu çocuklarımızın davalarında yaşanan hukuksuzları tanıyor ve biliyoruz. Bu evlatlarımızın soruşturmaları etkin ve şeffaf bir şekilde yürütülseydi, hak edenler hak ettikleri kadar ceza alsalardı bugün belki de Narin’e dokunmaya kimse cesaret edemeyecekti. Bu nedenle hukuk sistemi etkin bir şekilde işletilirse hukuk zaten çocukları koruyacaktır” dedi.

ÇOCUKLARI KORUYAMIYORLAR

Ali Naci Çobanoğlu, çocukları korumanın vatanı korumakla başladığına dikkat çekerek, “22 yılın sonunda ne vatanı koruyabiliyorlar ne çocuklarımızı koruyabiliyorlar ne de adaleti sağlayabiliyorlar. Bu topraklarda bir Narin olayı daha yaşanmasına asla ve asla tahammülümüz yoktur. Ahlaksızlığı kökünden temizlemezsek bitiremeyiz. Maalesef çocukları koruyamıyorlar. Narin’i de koruyamadılar” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da cinayetin kısa sürede aydınlatılmasını isteyerek, “Maalesef güne bir acı haberle daha uyandık. Konya’da da Çiğdem isimli bir kadının dört tane mülteci tarafından öldürüldüğünün ortaya çıktığını gördük. İktidarın mülteci politikasının neden olduğu bir cinayet var ama diğer cinayetlere de baktığımızda ısrarla kadını eve hapsetmeye çalışan ve kadını üretim araçlarına, cemiyet hayatından, siyasi yaşamdan uzaklaştırmaya çalışan bir anlayışın bizi bu noktaya getirdiğini görüyoruz. Narin’in cenaze töreninde bir geleneğini uyguluyorlar güya; Anadolu’da genç kadınlar evlenmeden önce ölünce gelinlik örtülür ya, bu çocuk sekiz yaşında. Defnedenlerde de vicdan yok. Keşke oraya okul forması koysalardı. Hepimizin vicdanını ortak bir şekilde sızlatan Narin kızımızın öldürülmesinin tez zamanda da aydınlatacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.