'Şükran'ı kaderine terk edemezdik'

'Şükran'ı kaderine terk edemezdik'

Şükran Mahallesi'nde dualarla temel atıldı. Bölgede tarihi ve kültürel bir ada oluşturulacağını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Sahada iğne ile kuyu kazdık. Bu alanı, kaderine terk edemezdik. Bu dönüşüm, sıradan bir dönüşüm olmadı” dedi

Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma programı gerçekleştirildi. Temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri; Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca İlçe belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda davetli katıldı.

img-9279-1200x800.jpg

MUHALEFET GELSİN DE BELEDİYECİLİK NASIL YAPILIR ÖĞRETELİM

Konya Milletvekilleri adına konuşmayı AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı yaptı. Özboyacı, Konya adına anlamlı bir günde bir arada olduklarını dile getirdi. Konya’nın en önemli mekânlarından birinde olduklarını ifade eden Özboyacı, “Konya neresi denilse, bu lokasyondan bahsedilir. Konya’nın kalbinde hayati bir çalışmanın temel atma törenindeyiz. AK Parti, 19 yıllık iktidar döneminde zalimlere karşı bir duruş sergilerken, bir de yaptığı çalışmalarla geçmişi yaşatıyor” dedi. Şükran'da dönüşüm çalışması öncesinde şehir merkezine yakışmayan görüntü ve yoğunluğun yaşandığını belirten Özboyacı, daha sonra şunları söyledi:“Sıradan bir dönüşüm değil. Yaşayan bir ada olacak burası. Burası, Konya’nın en önemli cazibe alanlarından biri olacak. Mustafa Kavuş başkanımız göreve geldiği günden bu yana Şükran ile yattı, Şükran ile kalktı. Konya, birçok açıdan modern bir şehir. Belediyecilik nedir denince akla Konya gelir. Muhalefet partileri belediyecilik nedir, öğrenmek istiyorlarsa Konya’ya gelsinler. Belediyecilik nasıl yapılır, onlara gösterelim.”

img-9257-1200x800.jpg

KONYA HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜZELLEŞİYOR

Temel atma töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da 1980'li yıllarda yoğun bir betonlaşma ile birlikte şehirlerin ruhunu yitirdiğini, AK Parti dönemindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerin yeniden ruhunu kazanmaya başladığını kaydetti. Konya'da dönüşümün Kapu Cami tarafından başladığını hatırlatan Altay, “Şems’te de bir dönüşüm gerçekleştiriliyor. Alaaddin’deki yenileme çalışmalarında ilk etap tamamlandı. Konya’nın çehresi değişiyor. Yeni sanayi sitesinde yapımlar devam ediyor. Hak sahibi ve kiracıların mağdur olmaması adına çalışıyoruz. Konya, belediyecilikte Türkiye ve dünyaya örnek olmaya devam edecek. Bakanımıza, Milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Konyalılar hak ediyor. Konyalılar, her zaman yanımızda bize her zaman destek veriyorlar. Konya, her geçen gün daha da güzel bir hale geliyor” şeklinde konuştu.

img-9246-1200x800.jpg

ÇIPLAK ELLE VE ÇAPAYLA KAZI YAPILDI

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise temel atma programında şunları söyledi: “Konya için sevindirici tarihi bir temel atma töreninde bir aradayız. İşin mutfak kısmı uzun sürdü. Bu proje önemsenmemiş olsaydı, temel atmamız mümkün olmazdı. Sahada iğne ile kuyu kazdık. Tarihe zarar vermemek adına çıplak elle ve çapalarla kazı yapıldı.

img-9234-1200x800.jpg

Buranın yeniden hayat bulması gerekirdi. Bu alanı, kaderine terk edemezdik. Bölgede tarih ve kültür vadisi oluşturuluyor. 2021 yılı bitmeden ikinci etap ile ilgili ihaleye çıkmış ve temelini atmış olacağız. Bu dönüşüm, sıradan bir dönüşüm olmadı. Ranta kurban etmeden, şehre güzel, ferah bir alan kazandırmak istedik. Bizler belediyecilik yaparken, rant elde etmeyi değil, vatandaşın hayatını daha nasıl kolaylaştırırız diye düşünürüz.” Konuşmaların ardından dua edilerek, temel atıldı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.