Su Krizi Deniz Suyu Arıtma ile Çözülecek

Su Krizi Deniz Suyu Arıtma ile Çözülecek

Su Krizi Deniz Suyu Arıtma ile Çözülecek

Su kaynaklarının kısıtlı hale gelmesi ve kuraklık fikrinin yaygınlaşmasına neden oluyor.

 

AK Girişim tarafından organize edilen deniz suyu arıtma işi, gitgide yaygın hale geliyor. Yeraltı sularının derinlere çekilmesi ve kuraklık nedeniyle bu arıtma tesislerinin çalışması hız kazandı. Fabrikalar, yazlık siteler gibi alanlarda deniz suyunun musluk suyuna çevrilmesi sağlanıyor. Maliyetlerin gittikçe azaldığı deniz suyu arıtma işinde görev alan Ak Girişim turizmden sonra demir çelik endüstrisinde de kullanımın yaygın hale geleceğini ifade etti.

 

Deniz Suyundan İçme Suyu

 

Denizlerdeki kirlilik göz önünde bulundurulduğunda insana çok rahatsız edici ve mide bulandırıcı geliyor olabilir. Ama günümüzün üstün arıtma mühendislikleri sayesinde deniz suyundan içme suyu elde edilmesi kolaylaşmıştır. Ciddi bir yatırım gerektiren ve uzun yıllar araştırılan bu konu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen birçok kişi, deniz suyundan elde edilen bu sular sayesinde sağlıklı bir içme suyu üretilip üretilmediğini anlayamıyor. Özellikle içme suyu sorunları yaşadığınızda sağlığınızı tehdit altına alan bu durum, günümüzde deniz suyu arıtma tesisleri sayesinde ortadan kalkmıştır.

 

Ters Ozmoz Nedir?

 

Arıtma cihazlarında kullanılan , suyun içindeki kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel kirlerin arınmasını sağlayan bir sistemdir. İlaç ve gıda sektöründe ağır metaller içermeyen içme suları elde etmek için bu sistem kullanılır. Ağır metallerden arınık su elde etmek için kullanılan bu sistem sayesinde içme suyunun daha güvenilir olması hedeflenir.

 

Deniz Suyu Arıtma Tesisi

 

Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesinde ciddi yatırımlarla kurulan ve yıllardır turizm sektöründe  kullanılan deniz suyu arıtma tesisi yatırımları artmaktadır. Bu sistem sayesinde turistik tesislerde kullanılan suların deniz suyunun arıtılmasıyla elde edildiği bilinmektedir. Bu sistemi içme sularına dönüşebilen arıtma sistemleri de takip ettiğinde çok tatmin edici bir sistem ortaya çıkmaktadır.

 

İklim değişiklikleri nedeniyle ortaya çıkan kuraklık, yeraltı su kaynaklarının yerin daha içine doğru çekilmesi, içme ve kullanım suyunun azalmasına yol açtı. Bu durumdan kurtulmak için teknolojinin en büyük getirilerinden biri olarak deniz suyunun arıtılması ortaya çıktı. Bu sistemin ev tipi kullanıma yönelik olanları da ortaya çıktığında sorunsuz bir su arıtımı sağlanacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.