Konya'nın en yoğun mekanı belli oldu! Dakikalarca sıra bekliyorlar

Konya'nın en yoğun mekanı belli oldu! Dakikalarca sıra bekliyorlar

Konya'da dövizcilerde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Konyalılar, Euro ve Dolar alım-satımı için sabahın erken saatlerinden itibaren uzun süre sıra bekliyor. Döviz bürosu çalışanları ise başlarını kaşıyacakları vaktin bile olmadığını söylüyor

Konya'da Dolar alış fiyatı 32,870, satış fiyatı da 33, 030 TL'den işlem görüyor. Euro ise alış 35,470, satış da 35,680 liradan işlem görüyor. Konya'da özellikle son 1 haftadır döviz bürolarında aşırı yoğunluk oluşuyor. Kahvaltısını yapan Konyalılar, soluğu döviz bürolarında alıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren büroların önünde yoğunluk oluşturan Konyalılar, Euro ve Dolar satmak için döviz bürolarında adeta sıra oluşturuyor.

thumbnail-img-8725.jpg

KONYALILAR EURO VE DOLARA ÖNCELİK VERİYOR!

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Konya'da Euro ve Dolara aşırı talep gösterilmesi, döviz kurunda hareketliliğe neden oluyor. Beklenenin aksine döviz kuru düşmüyor, TL sürekli değer kaybediyor. Konyalıların para birimi olarak TL'den daha çok Euro ve Dolara önem ve öncelik vermesi de dikkatlerden kaçmıyor.

thumbnail-img-8724.jpg

GURBETÇİLER DE DÖVİZ SATIŞI YAPIYOR

Döviz bürolarında yoğunluk oluşmasında gurbetçilerin de etkisi oluyor. Her yaz olduğu gibi bu yaz da Konya'ya birçok gurbetçi geldi. Euro ve Dolar ile Konya'ya gelen gurbetçiler, harcama yapmak ve ihtiyaçlarını gidermek için döviz satışı yapıyor. Konyalılar gibi gurbetçiler de dakikalarca sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

YOĞUNLUKTAN KAFAMIZI KAŞIYACAK VAKİT BULAMIYORUZ

Döviz bürosu çalışanları da talebe yetişmekte zorlandıklarını, gün içinde büroda ciddi yoğunluk oluştuğunu dile getiriyor. Gurbetçiler kadar Konyalıların da Euro ve Dolar alım ve satışı için sıraya girdiğini ifade eden döviz bürosu çalışanları, “Konya'da dövize büyük bir merak ve ilgi var. Eline az da olsa para geçen kim varsa Euro ve Dolar almaya geliyor. Gurbetçiler daha çok döviz kuru bozdururken, Konyalılar alım yapıyor. İnanır mısınız, kafamızı kaşıyacak vakit bulamıyoruz. O kadar ki yoğun talep var” şeklinde konuştu.

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum