Stadyum işçileri isyan etti

Stadyum işçileri isyan etti

Yapımına kısa süre önce başlanmasına rağmen yaşanan aksaklıklar nedeniyle sık sık gündeme gelen Yeni Şehir Stadyumu'nda bu defa da paralarını alamayan işçiler işi bıraktı.

Yeni Şehir Stadyumu'nun aksaklıklarla süren inşaatına bir engel daha çıktı. Stadyum inşaatının yapımında çalışan işçiler, yaklaşık 2 ay boyunca şantiyede çalıştıklarını, buna karşılık paralarını alamadıklarını, bu nedenle de işi bırakmaya karar verdiklerini söyledi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan, Türkiye'nin en büyük spor yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyan Yeni Stadyum’un temeli Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle atılmıştı. Konya'yı bir spor şehri haline getirme düşüncesiyle yapılan ve Konya'ya yakışır bir stat olması planlanan yeni stadyumun temelinin atılmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen inşaatta gözle görülür bir ilerleme kaydedilemedi.

İŞÇİLER İŞİ BIRAKTI!

Yeni Şehir Stadyumu, inşaat çalışmalarına başlanalı çok kısa bir süre olmasına rağmen yaşanan birçok olumsuzluk nedeniyle sık sık gündeme gelmişti. Şimdi de inşaatta çalışan işçiler, yaklaşık 2 aydır paralarını alamadıkları gerekçesi ile dün itibariyle işi bıraktı. Şantiyede çalışan işçiler, “Biz buraya gelen 4. ekibiz. Bizden önce 3 ekip daha gelmiş. Fakat yaptıkları işin karşılığını alamayınca işi bırakmak zorunda kalmışlar. Bir işçinin parasını vermezsen o işçiyi çalıştıramazsın. Biz de yaklaşık 2 aydır burada çalışıyoruz. 10 gündür para vermek için bugün, yarın diye bizi oyalıyorlar. Başta kendi imkanlarımızla idare ediyorduk. Ancak para alamayınca kendi paramız da bitti. Beş kuruşsuz kaldık, yiyecek ekmeğimizi alacak paramız yok. Mecburen biz de işi bıraktık” ifadelerini kullandı.

KARŞIMIZDA MUHATAP BULAMIYORUZ

Ordu, Gümüşhane, Bitlis, Erzurum, Van gibi farklı şehirlerden gelerek Yeni Şehir Stadyumu inşaatında çalışan işçiler, işlerini aksatmadan yaptıklarını ancak, iş para almaya geldiğinde karşılarında muhatap alacak kimseyi bulamadıklarını iddia ediyor. “Konya'ya nice ümitlerle gelmiştik ama geldiğimiz ilk günden bu yana sıkıntı içerisindeyiz” diyen işçiler, “Başta bize firmanın genel merkezinden onay beklediklerini, onayın ardından paramızın verileceğini söylemişlerdi. Firmanın genel merkezinden para çıkışının yapılması gerekiyormuş. Bizi bir süre böyle oyaladılar. Yine bir sonuç çıkmadı. Biz işi bırakmayı istemedik ama başka çare bırakmadılar” diye konuştu.

İNŞAAT SÜRÜNÜYOR, MÜMKÜN DEĞİL BİTMEZ!

Şantiyedeki yetkililere sürekli olarak paralarını vermeleri için baskı kurduklarını bunun sonucunda 'biz para bulalım' diyerek şantiyeden ayrılan yetkililerin bir daha geri dönmediğini iddia eden işçiler, “Güya bizim için para bulacaklardı. Giden geri gelmiyor, biz de bu durum karşısında işi bıraktık. İnşaatın bitmesi için 660 günlük bir süre vermişler. Evet, bu inşaat 660 gün içerisinde bitirilebilir ama bu şartlarda değil. Hedeflenen süre içerisinde inşaatın bitirilebilmesi için şu an burada yüzlerce işçinin çalışması lazım. Mevcut şartlarda bırakın 660 günü 6 bin 660 gün de geçse bu inşaat bitmez. Çünkü parasız inşaat yürümez” dedi.

GEREKİRSE BELEDİYEYE YÜRÜYECEĞİZ!

Konya'da gurbette çalıştıklarını, paraları verilmediği için Konya'da adeta mahrum kaldıklarını söyleyen stadyum inşaatı çalışanları, “Firma, paralarımızı ödemezse, işi bıraktığımızla da kalmayacağız. Gerekirse Konya Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyeceğiz. Belediye yetkililerine de sesimizi duyurmaya çalışacağız. Daha olmazsa şantiyedeki vinçlere çıkıp eylem yapacağız. Artık bıçak kemiğe dayandı. Gurbet elde 2 ay boyunca kendimizi idare ettik. Bundan daha fazla sabredecek durumumuz kalmadı. Biz de insanız. Çalış çalış deniliyor ama iş paraya gelince kimse kalmıyor. Umutlarımızı yıktılar” diyerek tepkilerini dile getirdi.
 

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum