Sporcu sayısı artıyor

Sporcu sayısı artıyor

Kulüplere alt yapı oluşturmak, yıldız ve genç milli takımlara öğrenci yetiştirmek amacıyla GSGM tarafından açılan Sporcu Eğitim Merkezlerinin sayısıyla birlikte sporcu sayısı da giderek artıyor

Konya’da; Judo, Halter, Atletizm, Jimnastik ve Güreş branşlarında faaliyet gösteren Eğitim merkezlerinde toplam 50 sporcu eğitim görüyor. En çok sporcu 20 sporcuyla güreşte bulunuyor. Atletizmde 11, Judo’da 10, Halter’de 6 ve Jimnastik’te 3 sporcu eğitim görmekte. Bu rakam, yeni alınacak öğrencilerle birlikte 78’e yükselecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamaya göre, judo branşına 3 kız 2 erkek, halter branşına 4 erkek, Jimnastik branşına 6 erkek ve güreş branşına ise 8 öğrenci alınacak. Bu sporcuların kayıtları sürüyor.

Sporcu eğitim merkezlerinde Jimnastik ve Judo’da iki kadrolu, Güreş ve atletizmde 3 sözleşmeli ve Güreş ve halterde 3 fahri olmak üzere toplam 8 antrenör görev yapmakta. Bu antrenörler şunlar. Nebil Bakırsini (Jimnastik-kadrolu). Murat İnan (Judo-kadrolu). Erdoğan Koçak (Güreş-sözleşmeli). Bilal Demirhan ve Kamil Mingan (Güreş-sözleşmeli). Kenan Erdağı (Halter-fahri). Davut Sepetçi ve Hakan Ertaş (Atletizm-sözleşmeli).. Merkezlerde ayrıca;  bir spor eğitim merkezi müdürü, bir eğitim uzmanı, 1 spor uzmanı, bir bekçi yer almakta.  

Sporcu Eğitim Merkezlerinde 51 jimnastik öğrencisinden 34’ü, 37 atletten 10’u, 109 güreşçiden 89’u, 19 halterciden 10’u ve 68 Judocu’dan 58’i komisyon kararı, Lise’den mezun olarak Üniversiteye gitmeleri nedeniyle  kadrodan çıkartıldı.  Atletizm ve judo’da erkeklerle birlikte gündüzlü olarak kız öğrencilerde geleceğe hazırlanmakta. Güreş Eğitim merkezinde ise 1993 yılından buyana 9 güreşçinin disiplin cezası aldığı, bunlardan 7’sinin okulla ilişiğinin kesildiği, 2’sinin ise yazılı olarak uyarıldıkları öğrenildi. Ayrıca, Sporcu Eğitim merkezlerinde öğrenim gören 50 öğrenciden 44’ünün Konya, 4’ünün diğer iller ve 2’sinin de Yurt dışı doğumlu oldukları açıklandı. 

Eğitim merkezine kayıtlı öğrencilere birer tanıtıcı sporcu kimlik kartı verilirken, sporcu öğrencilerin Merkezde kayıtlı bulundukları süre içerisinde sağlık durumları, örgün eğitimdeki dersleri yakından takip edilerek ailelerine bilgi verilmekte. Bu öğrencilerin örgün eğitim kurumlarına kayıtları da İl Müdürlüğünce yaptırılmaktadır. Yıllık izinleri GSGM Sporcu Eğitim Merkezleri Yönetmeliğinin 22 inci maddesi esaslarına göre gerçekleştirilmektedir. Merkeze kayıtlı sporcu öğrencilere aynı yönetmeliğin 40 ıncı maddesine göre her yıl ilgili Federasyonların eğitim kurullarınca belirlenen spor kıyafetleri verilmekte, ayrıca yine her yıl sporculara asgari bir takım elbise, bir çift ayakkabı, iki gömlek, iki takım iç çamaşırı, bir kravat, iki çift çorap, bir çift terlik ve bir takım pijama verilmektedir. Ayrıca, Eğitim Merkezleri Yönetmeliğinin 41 inci maddesine göre Sporcu Eğitim Merkezinde kayıtlı sporcu öğrencilerin eğitim ve öğrenimleri ile ilgili bütün giderleri de İl Müdürlüğünce karşılanmaktadır. Sporcu öğrencilerimize her yıl Genel Müdürlük makamınca günün şartlarına göre belirlenen miktarda cep harçlıkları, her ay düzenli olarak ödenmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.