Sporcu nesil koşarak geliyor

Sporcu nesil koşarak geliyor

Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen Pilot Okullar faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor.

Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen ‘Pilot Okullar’ faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. İl Müdürlüğü’nün üst düzey antrenörleri, genç dimağlara spor sevgisini aşılamak için sınırları zorluyorlar

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine atandıktan sonra farkını ortaya koyan Ömer Ersöz’den önemli adımlar. Konya’da sporun gelişmesi, yeni yıldızların doğması ve sporcu bir neslin yarınlara sahip olabilmesi için kollarını sıvayan Ersöz, işe okullardan başladı. İl Müdürü Ömer Ersöz’ün ‘Sporu tabana yaymak, sporcu potansiyelini geliştirmek ve çocuklarımıza yerinde spor yaptırmak’ amaçları doğrultusunda hayata geçirdiği ‘Pilot Okul’ projesi göz kamaştırıyor. Geçtiğimiz günlerde Merhaba Gazetesi olarak, Karatay İlçesi’nde ki pilot okullardan Aynur Kasabalı İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettik ve çalışmaları yerinde gördük. Branşlarında Milli takımlarda görev yapmış antrenörler nezaretinde minik öğrencilere verilen spor dersleri ile öğrencilerin gözlerindeki ışıltıyı gözlemlemek, neredeyse körelmeye yüz tutan amatör branşların yeniden canlandığını görmek tüm sporseverler gibi bizleri de memnun etti.
Hayata geçen proje kapsamanda Aynur Kasabalı İlköğretim Okulu’nda faaliyet gösteren üst düzey antrenörler, minik öğrencileri 8 branşta eğitmeye devam ediyor. Haftada iki gün süren eğitimler çerçevesinde Tekvando, Judo, Atletizm, Cimnastik, Güreş, Masa Tenisi, Bisiklet ve Satranç’ta öğrencilere spor sevgisi aşılanmaya çalışılıyor. Aynur Kasabalı İlköğretim Okulu’nda tekvando branşında Mehmet Gökhan Ergün ve Hüseyin Toprak, judoda Demet Yunus Orhan, atletizmde Asuman Çetin, cimnastikte Sedat İşlek, güreşte Mustafa Şahin, masa tenisinde Ercan Erdem, bisiklette Yusuf Çağlar ve satrançta Ahmet Dede ile İsmail Aktop görev yapıyor.
Konya’da faaliyet gösteren 8 pilot okuldan biri olan Aynur Kasabalı İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kahraman ise okullarındaki bu faaliyetlerden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Pilot Okul projesine sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Kahraman; “Miniklerimize ve gençlerimize sporu ve spor sevgisini aşılamak gelecek adına atılmış en önemli adımlardan biridir. Spor, onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için en büyük temel taşlardan birisidir. Bu nedenle okulumuzdaki bu faaliyet oldukça memnuniyet verici. Ayrıca miniklerimizde, spor branşlarında çalışmaya başladığı günden itibaren önemli gelişmeler kaydettik. Miniklerimiz okullarına, eğitimlerine daha özverili bir şekilde sarılıyor ve daha disiplinli tavırlar sergiliyorlar. Okulun spor merkezine yapılabilecek malzeme desteği ile çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz” diye onuştu.
BURAK TAŞPINAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.