Spora 'Fransız' değiliz

Spora 'Fransız' değiliz

Spor yapma konusunda insanlarımız daha da bilinçli noktaya geliyor. “Konyalılar spora uzak ya da sporu sevmiyorlar” gibi bir algıya katılmıyorum, ancak insanlara sporu sevdirip spor yaptırmak da biz yöneticilerin görevidir

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'la yaptığımız “Akdeniz Oyunları” değerlendirmesinin son bölümünde Konya ve Konya sporunu konuştuk. Tesisleşme noktasında Türkiye'nin bütün illeri ve ilçeleri gibi Konya'nın da bu noktada nasibine düşeni aldığını söyleyen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konyaspor'un yeniden süper lige yükselmesinin kendilerini, özellikle de gurbette yaşayan Konyalıları çok sevindirdiğini belirterek, Konya'nın futbolda hakkettiği yere geldiğinin altını çizdi. Sporu sevdirmenin yöneticilerin asli görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Baykan, “insanlar spora gelmiyorsa, bizler sporu o insanların ayağına götüreceğiz” diyerek, sporun insan sağlığındaki önemine de vurgu yaptı.

TESİSLEŞMEDEN KONYA'DA YARARLANIYOR

Ülke genelindeki tesisleşme hamlesinden Konya'da faydalanıyor. Merkez ve ilçelerde sentetik futbol sahaları, spor salonları, gençlik merkezleri yapılıyor. Bunun yanında tamirat, tadilat pek çok işlem devam ediyor. Konya merkezde şöyle bir şansımız var. Şimdiye kadar gerek özel idarenin gerekse belediyelerin yaptığı spor tesisleri sportif anlamda yatırım yapma noktasında bize çok fazla iş bırakmamıştır. Ancak son 2 yılda programa aldığımız proje sayısı göz önüne alındığında önemli ölçüde yatırımın yapılmış olduğu ortaya çıkmaktadır. Konya'da sportif başarı anlamında çok daha fazla ve çok daha farklı hareket etmek zorundayız. Daha fazla agresif olmak zorundayız. Burada arkadaşlarımızın genel müdürlük bazındaki çalışmalara ayak uyduracak bir performans sergilemesi gerekiyor. Yine kulüp bazında, kulüpleşme bazında ve sporcu sayıları artışı noktasında adımlar atmak, bu şehrin parklarının, spor alanlarının dolup taşması konusunda daha fazla çaba ve gayret gerektiriyor.

110.20130714115740.jpg

KONYASPOR BİZLERİ SEVİNDİRDİ

Konyaspor Süper Lig şansını tam kaybetti dendiği anda tekrar yakaladı. Yeşil-beyazlı takımın yeniden süper lige dönmesi bir Konyalı olarak beni ziyadesiyle mutlu etti. Özellikle gurbette yaşayan, Konya dışında yaşayan insanlar Konyaspor'un süper lige çıkması ile birlikte yeni bir heyacanın, mutluluğun ve sevincin doruğuna çıktılar. Anadolu Selçukluspor kongresini yaptı. Yeni bir yapılanma ile yoluna devam edecek. Bölgesel amatör Lig'ta mücadele eden takımlarımız var. Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı'nın 1. Lig'e çıkması umudunu taşıyoruz. Diğer branşlarda sporcularımızın gerek ferdi gerek belediye sporcularımızın elde ettikleri önemli başarıları izliyoruz. Fedakarca gayret gösteren amatör yöneticilerin, futbol veya futbol dışı branşlarda ortaya koymaya çalıştıkları çabaların farkındayız, yanındayız. Elimizden gelen desteği maddi ve manevi göstermeye çalışıyoruz.

SPORU SEVDİRMEK BİZİM ELİMİZDE

Konyalının spora uzak olduğu noktasında bir değerlendirmede bulunmak istemem ancak spora yaklaştırmak bizim elimizde. Bu şehrin dört bir yanında yürüyüş parkurları, spor alanları olduğunda buraları doldurmak zor bir iş değil. Kendi halinde spor yapmaya çalışan insanları daha planlı spor yapmasını teşvik amacıyla çeşitli projeler ortaya koyduk. Ülke genelinde çalışmalar yaptık. Biz çabalayacağız. İnsanlarımız spor yapma konusunda bilinçlendireceğiz. Sporun fiziksel, zihinsel, sosyal faydalarını ortaya koyacağız. Bu ülkenin insanları 10 yıl önce karnını doyurmakta zorlanıyordu. Çoluğunun çocuğunun nafakasını temin etmekte zorlanırken yaşanan pozitif değişikliklerle  artık spor yapma konusunda, kültürel alanda bilgilenme konusunda, kitap okuma konusunda gayretli bir hale gelmeye başladı. İnsanlarımız daha da bilinçli noktaya geliyor. Eğer bir eksiklik varsa sportif anlamda çaba gösteren spor adamlarının, spor basınının, spor yöneticilerinin eksiğidir. Yoksa sporun faydalarını bilmeyen sporun çocuğunun gelişimine sağladığı faydalar konusunda bilinçlenmemiş insanları bu eksiklik noktasında suçlayamazsınız. Çocuğu spor yaptığı takdirde takım ruhunu kazanma adına, ekip ruhu kazanma adına, daha iyi insan olma adına, daha pozitif, daha neşeli, daha güler yüzlü insan olma adına artılar sağlayacağını bilen aileler mutlaka spora daha yakın hareket eder.

Ay-yıldızlılar altın rekoru kırdı

120.20130714115755.jpg

17. Akdeniz oyunlarında madalya sıralamasında birinciliği İtalya kazanırken, altın rekoru kıran ay-yıldızlı sporcular oyunları, 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile tamamladı. Oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan ekip olan İtalya, Mersin'deki oyunlarda da madalya sıralamasında birinci oldu. Toplamda 186 madalya kazanan İtalyan sporcular, oyunları 70 altın, 52 gümüş ve 64 bronz madalya ile bitirdi. İtalya'yı ev sahibi olduğu oyunlarda çok başarılı müsabakalar çıkaran Türkiye takip etti. Altın rekoru kıran ay-yıldızlı sporcular oyunları 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile tamamladı. Fransa'nın üçüncü olduğu madalya sıralamasında İspanya dördüncü, Mısır ise beşinci oldu. Bosna Hersek, Lübnan, Makedonya, San Marino ve Suriye, altın madaya kazanamadan oyunları bitirdi.

Hayran kaldılar

140.jpg

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ile  Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi'nin Mersin'le ilgili düşüncelerinin ve gözlemlerinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, bu insanların bakış açısının son derece değerli olduğunu söyledi. Genel Müdür Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge'nin “Türkiye kısa bir sürede Akdeniz Oyunları’na hazırlanarak büyük bir iş başardı.  Gerçekten büyük bir iş başarmışsınız. Hepinizi tebrik etmek istiyorum çünkü her şeyi yalnızca 18 ay içinde hazır hale getirdiniz. Bu çok önemli. Tekrar tebrikler. Açılışı da çok beğendim. Yaratıcı ve önceki örneklerinden farklıydı. Güzel bir şovdu” sözlerinin yabana atılacak sözler olmadığını söyledi. Baykan,   (IOC) Başkanı Jacques Rogge'nin 2020 olimpiyat adaylığı yolunda çok önemli bir viraj olduğunun altını çizmesinin ve “Sonuçta başarılı geçen oyunlar iyi, başarısız olanlar da kötü etki bırakır. O yüzden elbette ki Mersin Akdeniz Oyunları'ndaki performans dikkate alınacak”  sözlerinin 2020 olimpiyat adaylığı için de iyi bir referans olacağını vurguladı.

130.20130714115819.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.