Sözleşmeli çalışanlarda ayrımcılık yapıldı

Sözleşmeli çalışanlarda ayrımcılık yapıldı

Türk Yerel Hizmet Sen Konya Şube Başkanı Ali Bayraktar, Kamu-Sen İl Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin sözleşmeli çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını söyledi.

Türk Yerel Hizmet Sen Konya Şube Başkanı Ali Bayraktar, Kamu-Sen İl Temsilciliği’nde düzenlediği basın toplantısında hükümetin sözleşmeli çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını söyledi. 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nin 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Bayraktar, bu kararname ile mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personellerin bürokratlarca unutulduğunu ve hükümet tarafından üvey evlat yerine konulduğunu söyledi.

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personellerin aynı kapsama alınmamasına bir anlam veremediklerini dile getiren Bayraktar, “Bu durum hakkaniyet, adalet ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Anayasanın eşit işlem ilkesine de aykırıdır. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. Tüm sözleşmeli personeli kapsamaması nedeniyle, hukuki statüleri birbiri ile aynı olan sözleşmeli personel arasında ayrımcılık ortaya çıkacak anayasanın eşitlik ilkesi zedelenecektir. Belediye ve il özel idarelerinde çalışanlarımız adeta üvey evlat muamelesi görmüşler ve kadroya geçirilmeyerek büyük mağduriyet yaşamışlar, adeta yok sayılmışlardır. Bunu kabul edemeyiz” diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen olarak sözleşmeli çalıştırma uygulamasının kaldırılması ve 4/C maddesi kapsamında çalıştırılan geçici personel dahil tüm çalışanların kadroya geçirilmesini hedeflediklerini belirten Bayraktar konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye Kamu-Sen ve Türk Yerel Hizmet-Sen olarak hedefimiz ülkemizin her köşesinde güvenli, sürekli ve düzgün iş kavramına uygun çalışma mantığının hakim kılınmasıdır. Sözleşmeli personelin bir kısmının kadroya geçirilmesini, olumlu bir gelişme olarak görmekle birlikte, mahalli idarelerde çalışan personellerin de kadroya geçirilmeden sorunun tam anlamıyla çözülmediğini kamuoyuna bildirmeyi görev sayıyoruz. Bu alandaki mücadelemiz, kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması uygulaması son buluncaya kadar sürecektir.

 

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.