Solo Türk Belçika’da Nefesleri Kesti

Solo Türk Belçika’da Nefesleri Kesti

Türkiye'nin F-16 gösteri ekibi ''Solo Türk'', 'Belçika Hava Kuvvetleri' günleri kapsamında, Belçika’nın Kleine Brogel kasabasında bir gösteri gerçekleştirdi. Dünyanın farklı ülkelerinden ekiplerin katıldığı programda Sol Türk'ün gösterisi...

Türkiye'nin F-16 gösteri ekibi ''Solo Türk'', 'Belçika Hava Kuvvetleri' günleri kapsamında, Belçika’nın Kleine Brogel kasabasında bir gösteri gerçekleştirdi. Dünyanın farklı ülkelerinden ekiplerin katıldığı programda Sol Türk'ün gösterisi hayranlıkla izlendi.

Belçika Hava Kuvvetleri'nin her yıl farklı temayla düzenlediği etkinlikler kapsamında Türkiye'den Solo Türk ekibi dün unutulmaz bir gösteri sergiledi. Geçtiğimiz yıllarda Türk Yıldızları'nı izleme fırsatı yakalayan katılımcılar, bu yıl da Solo Türk'ü hayranlıkla izledi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı kutlamalarda, Solo Türk pilotu Yüzbaşı Erhan Güler 20 dakikalık gösteri sundu. F16 uçağını havada dans ettiren Yüzbaşı Güler, manevraların birçoğunun dünyada sadece kendilerinin yapabildiğinin altını çizdi.

Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Solo Türk F16 pilotu Yüzbaşı Erhan Güner, gösteri paketinde yaklaşık 20'ye yakın manevra olduğunu ve bunları da meteorolojik şartlara göre gerçekleştirdiklerini belirtti. Amaçlarının Türk Hava Kuvvetlerinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya göstermek olduğunu da belirten Yüzbaşı Erhan Güner ' "Gösteride yaptığımız bazı hareketleri sadece biz yapabiliyoruz. Bizim dışımızda dünyada kimse üç metreden iniş takımı toplayıp 10 metreden terse geçemiyor." dedi.

Yüzbaşı Erhan Güner, ismi 'Anadolu Kartalı' olan F16 uçağının dizaynından da bahsederken, "Uçağımızın üzerinde bir çok sembolümüz var, bunlar Murat Dorkip tarafından yapıldı. Uçağımızın üstünde kartal, Anadolu kartalımızdır. Gövde üzerinde kesik kesik çizgilerimiz mevcut. Bunlar da Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri personelinin ne kadar doğru ve hızlı karar verdiğini gösteren simge. Uçağımızın sırtında bir adet yıldızımız var. Bu yıldız da 21. yüzyılda tüm dünyanın yıldızı olacağımızı simgeliyor. Onun dışında da gövde altımızda da Ayyıldız’ımız mevcut. İnsanlar, hem Ayyıldız’ımızı başı dik görsün hem de kendisinden yukarıda görsün diye gövde altında bulunuyor. Gövde altında bulunan Ayyıldız’ımız tüm dünyadaki gösteri ekipleri arasında belli bir yüzeye çizilmiş en büyük genişliğe sahip bayraktır. Böyle de bir farkımız var." dedi.

Solo Türk ekibi tüm Kuveyt'ten İngiltere'ye birçok ülkede gösteri gerçekleştirirken, önümüzdeki hafta da Eskişehir de uçacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.