Solaryum Işınları Ekvator Güneşi Kadar Yakıcı

Solaryum Işınları Ekvator Güneşi Kadar Yakıcı

Almanya'da sonbaharla birlikte solaryuma gidenlerin sayısı artarken, sağlık uzmanları kanser hususunda uyarıyor.

Almanya'da sonbaharla birlikte solaryuma gidenlerin sayısı artarken, sağlık uzmanları kanser hususunda uyarıyor. Özellikle 30 yaşın altındaki kişiler için solaryumun büyük tehlike oluşturduğunu kaydeden uzmanlar, çocuk ve gençleri kesin bir dille solaryuma gitmekten men ediyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de araştırmalarında dünya üzerinde yaşanan cilt kanserlerinin onda dokuzunun yanlış veya fazla güneş ışını yüzünden oluştuğunu tespit etti. Öte yandan solaryumlardaki hijyen konusu ise ayrı bir tehdit. Her solaryumun Almanya’da uyması gereken bir standardın olmasına rağmen burada çalışan işçilerin ve iş yeri sahiplerinin şahsi hassasiyetinin de önem taşıdığına dikkat çeken uzmanlar, personelin çalıştığı solaryumlarda gerekli temizliklerin yerine getirilmemesinin cilt sağlığına zarar verdiğini dile getiriyor.

Doktor tavsiyesi ile solaryuma giden cilt hastaları ise yeni hastalıklar ile solaryumdan çıkabiliyor. Yürürlükte olan kanunlar ile ticari sertifikası olan herkes kolaylıkla bir solaryum merkezi açabiliyor. Ayrıca birçok spor salonunda ekstra hizmet olarak solaryum imkanı sunuluyor. Bu gibi merkezlerde güneş banyosunu günde onlarca kişi kullanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.