Sokak Ligi Milli Takımı Konya’da

Sokak Ligi Milli Takımı Konya’da

Türkiye Sokak Ligi Milli Takımı, Bosna Hersekte yapılacak Avrupa Sokak Ligi Futbol Şampiyonası için Konyada kampa girdi.

19-25 Mayıs tarihleri arasında Bosna Hersek’in Foça şehrinde düzenlenecek Sokak Ligi Milli Takımı Şampiyonasına katılacak Türkiye Sokak Ligi Milli Takımı, şampiyona için Konya’da hazırlıklarını sürdürüyor. Bu çerçevede Sokak Ligi Milli Takımı oyuncuları Atatürk Stadyumu 2 Nolu Saha’da antrenman yaptı. Sokak Ligi İstanbul İl Koordinatörü Halim Özan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sokak Ligi Programı’nın, spora ulaşamayan gençleri futbol ortak paydasında bir araya getirerek, onların spor yapmasını sağlayacak sosyal bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye çapında Sosyal Sorumluluk Derneği ile Valilikler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Özan, şunları kaydetti: “Geçen yıl aynı şampiyonada 8. olmuştuk. Bu yıl şampiyon olabilmek için mücadele edeceğiz. İlk hazırlık kampını Konya’da yapıyoruz. Daha sonra Tekirdağ’a gideceğiz. Şampiyonaya bu yıl 4 kız, 4 erkekten oluşan, yöneticilerle birlikte 11 kişilik heyetle katılacağız. Güzel bir hazırlık kampı içindeyiz. Takım birbirini tanıma süreci içinde.” Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile UNICEF arasında 2006-2010 dönemini kapsayan ülke programı eylem planı çerçevesinde “Önce çocuklar” ilkesini temel alan Çocuk Dostu Şehir Projesi hayata geçirilmişti. 2007 yılında da British Council ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile “Çocuk Dostu Şehir Girişimi”ne sokak ligi programı dahil edilmiş ve 12 ilin katılımıyla uygulamaya başlanmıştı. Sokak ligi kapsamında da il turnuvaları, ulusal turnuva ve Avrupa şampiyonaları düzenleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.