Sofralık Zeytin Tebliği Yayımlandı

Sofralık Zeytin Tebliği Yayımlandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliği yayımlandı. Söz konusu tebliğ; sofralık zeytinlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması,...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Sofralık Zeytin Tebliği yayımlandı. Söz konusu tebliğ; sofralık zeytinlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafaza edilmesi, depolanması, taşınması ve pazarlanmasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirleme amacıyla Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne dayanılarak hazırlandı.

Tebliğe göre zeytinler; "Ambalaj salamurası, bütün zeytinler, çekirdeği çıkartılmış zeytinler, çeşit/varyete, dane iriliği, doğal kurutulmuş zeytin, doğal salamura zeytin, doğal zeytin, dolgulu zeytin, hurma zeytin, işlem görmüş kurutulmuş zeytin, işlem görmüş salamura zeytin, işlem görmüş zeytin, oksidasyonla karartılmış zeytin, rengi dönük/pembe zeytin, salamura, salata zeytin, sele zeytini, siyah zeytin, sofralık zeytin, yeşil zeytin; insani tüketim amaçlı sular ile salamurada, zeytinde veya ambalâj salamurasında bulunmasına izin verilen maddeler dışındaki gözle görülebilir her türlü maddeyi içerir." şeklinde tanımlandı.

Katkı maddeleri, aroma maddeleri, bulaşanlar, pestisit kalıntıları, hijyen, ambalajlama, etiketleme, taşıma ve depolama, numune alma ve analiz metotları, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'ne uygun olarak yapılıyor. Tebliğe göre idari yaptırım ise Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun ilgili maddelerine göre uygulanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.