Sobaya rağbet arttı

Sobaya rağbet arttı

Doğal gaz faturalarının kabarıklaşması ve insanların eski günlere olan özlemin artmasıyla birlikte sobaya olan ilgi bu yıl arttı. Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan soba, yaygınlığını kaybetmesine rağmen vatandaşın bedenini ve gönlünü ısıtmaya devam e

Konya genelinde doğal gazın yaygınlaşması, soba kullanımını ciddi oranda azalttı. Bir yıl öncesine kadar şehrin sadece belli noktalarında yoğun olarak kullanılan soba, yeniden rağbet görmeye başladı. Pandemi süreciyle birlikte bahçeli evlere olan ilginin artması, soba satışlarına da etki etti. Pandemi sürecinde bağında, bahçesinde geçirmek isteyen vatandaşların önemli bir bölümü evine soba kurdu. Soba satışı, son birkaç yılın ardından ilk kez bu kadar arttı.

YÜKSEK FATURA ÖDEMEMEK İÇİN SOBA ALIYORLAR

Bedesten Çarşısı’nda soba satan Mevlüt Cüca, evlerde kullanılan sobaların kültürümüzde hatrı sayılır bir yere ve nostaljik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Doğal gaz faturalarının kabarıklaşmasına karşı en iyi alternatifin soba olduğunu aktaran Cüca, insanların eski günlere özlem duyduğunu gözlemlediğini de belirtti. Isınma aracı olarak sobayı tercih eden vatandaş sayısında gözle görülür artış olduğunu kaydeden Cüca, “İnsanlar, bugün sobaya çok ayrı bir anlam yüklüyor. Soba, insanların özlemi olmuş. Yüksek fatura ödemek istemeyen ve evinde soba kurma imkanı olanlar soba alıyorlar” dedi.

HER BÜTÇEYE UYGUN SOBA BULMAK MÜMKÜN

Bedesten Çarşısı’nda soba satan Kadir Teksoy da şunları ifade etti: “Fırınlı sobalar daha çok ilgi görüyor. Bu sobada pişen yemeği çok seven insanlar var. Sırf bu yüzden fırınlı soba alıyorlar. Sobaya bir rağbet var. İnsanlar arasında geçmişi özlediği için soba aldığını söyleyenler var. Bazıları da yüksek fatura ödemesine rağmen, doğal gazla tam ısınamadığını ve bu yüzden soba almak istediğini söylüyor. Bugün her bütçeye uygun soba bulmak mümkün. Fırınlı sobalar, kalitesine göre 350 TL ile 850 TL arasında değişiyor. Fırınsız sobalar da 300 ile 450 TL arasında değişiyor.”

EYYÜB KARAKUZU


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.