Sivrihisar’dan Akşehir’e dostluk köprüsü

Sivrihisar’dan Akşehir’e dostluk köprüsü

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Dümrek belde Belediye Başkanı Ahmet Özçetin, Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul'u makamında ziyaret etti.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Dümrek belde Belediye Başkanı Ahmet Özçetin, Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul'u makamında ziyaret etti.

Özçetin, Dümrek belde sakinlerinden Selahattin Ay ile gerçekleştirdiği ziyarette, Ay'ın evindeki kütüphanede bulunan Akşehir ve Nasreddin Hoca ile ilgili kitapları Oğul'a armağan etti.

Nasreddin Hoca'nın önemli bir değer olduğunu belirten Özçetin, Nasreddin Hoca'nın hayatının büyük kısmını Akşehir'de geçirdiğini ifade etti. Nasreddin Hoca'nın, Sivrihisar'ın Hortu köyünde doğduğunu hatırlatan Özçetin, "Hocamız gençliğini Sivrihisar'da yaşamış, sonra da Akşehir'e gelmiş. Yaşamını burada sürdürmüş ve bunu dünya alem biliyor. Hocamızın Akşehir'deki mezarını belde halkını otobüslerle getirerek gösteriyorum" dedi.

Özçetin, Akşehirlilerin Nasreddin Hoca'ya sahip çıktıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Nasreddin Hoca'nın doğduğu Hortu köyü, beldemize 15 kilometre uzaklıkta. Biz orada Nasreddin Hoca'nın doğum şenliklerini yapıyoruz ama sadece 1 günlük yapılıyor. Akşehirliler gerçekten Nasreddin Hoca'ya sahip çıkıyor, tebrik ederim. Siz burada yaklaşık bir hafta etkinlikler düzenliyorsunuz. Değerlere sahip çıkmak güzel bir şey, bunlar bizim değerimiz. Nasreddin Hocamız bizi de Akşehirlileri de gururlandırıyor. Orada da doğsa burada da yaşasa Nasreddin Hocamız Türk milletine aittir, dünyaya aittir. Her iki ilçemizin de sahip çıkması lazım" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretlerle Sivrihisar ile Akşehir arasında dostluk köprüsünün kurulduğunu aktaran Oğul, şöyle devam etti:

"Nasreddin Hoca'nın o düşündüren, insanlara ders veren, nasihat eden, öğüt veren fıkralarını artık bütün dünya biliyor. Nasreddin Hocamızın türbesi ziyaretçi akınına uğramaktadır. Biz Akşehir'de her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında Nasreddin Hoca Anma Günleri düzenleyerek Nasreddin Hocamızı anıyor ve bu kültürün nesilden nesile aktarılmasını sağlıyoruz."

Nasreddin Hoca'yı çok sevdiğini ve evinde bir kütüphane bulunduğunu dile getiren Selahattin Ay ise Yunus Emre'ye ait 330, Nasreddin Hoca'ya ait 78 kitabı olduğunu ve bu kitapların bazılarını Eskişehir Kütüphanesine bağışladığını aktardı.

Oğul, ziyaretçilere Nasreddin Hoca Türbesi hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.