Sivas adım adım

Sivas adım adım

Trabzonsporu sahasında 3-0lık skorla geçen Sivasspor liderliğini sürdürdü. Liderin 1 puan gerisindeki Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirsporu 2-0 yendi ve şampiyonluk umudunu sürdürdü



Turkcell Süper Lig’in 29. haftasında, sahasında Trabzonspor’u 3-0 yenen Sivasspor liderliğini sürdürdü. Haftanın önemli maçında sahasında Trabzonspor’u ağırlayan Sivasspor, zorlu mücadele rakibini 3-0’lık skorla geçerek şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız atlattı. Kırmızı-beyazlı takımın gollerini Musa, Abdurrahman ve Hayreddin kaydetti. Sivasspor bu galibiyetle puanını 60’a çıkarırken, Trabzonspor ise 53 puanda kaldı.
Sivasspor’u 1 puan geriden takip eden Beşiktaş, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Eskişehirspor’u 2-0 yenerek iddiasını sürdürdü. Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri Bobo ve Holosko attı. Bu yenilgi sonrasında Eskişehirspor 33 puanda kalırken, Beşiktaş ise 59 puana yükseldi. Haftanın son maçında Ankaraspor ile karşılaşan Galatasaray, son dakikalarda yediği gol sonrasında rakibiyle puanları paylaştı. 24. dakikada Barış ile öne geçen sarı-kırmızılı takım, Meye’nin golüne engel olamayınca beraberliğe razı oldu ve puanını 52’ye çıkardı.
Ligde geçen hafta deplasmanda Ankaraspor’a yenilen Fenerbahçe, bu hafta da bir başka başkent ekibi Ankaragücü’ne mağlup olmaktan kurtulamadı. Iglesias ve Jaba’nın gollerine Deivid ile yanıt veren Fenerbahçe, haftayı puansız kapadı. Haftayı, Fenerbahçe 48, Ankaragücü ise 33 puanda kapadı. Toplam 19 golün atıldığı 29. haftada, 5 maçı ev sahibi, 2 maçı da deplasman takımları kazanırken, 2 mücadele ise berabere sona erdi. Gol krallığı yarışında Galatasaraylı Milan Baros, 19 golle ilk sırada bulunuyor. Bu futbolcuyu 16 golle Kocaelispor’dan Taner Gülleri, 13 golle Sivasspor’dan Mehmet Yıldız, 11 golle de Trabzonspor’dan Gökhan Ünal, Gaziantepspor’dan Tabata ve Eskişehirspor’dan Youla izliyor.
SİVAS, YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ
Ligde bu sezon evinde yaptığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, Trabzonspor’u da 3-0 yenerek iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sezon sahasında Bursaspor, Fenerbahçe, Ankaragücü, Denizlispor, Konyaspor, Gaziantepspor, Hacettepe, Galatasaray, Kocaelispor, Eskişehirspor ve Antalyaspor’u yenip, Kayserispor, Ankaraspor ve Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, şampiyonluk yarışı açısından büyük önem taşıyan maçta Trabzonspor’u, Musa, Abdurrahman ve Hayrettin’in golleriyle 3-0 mağlup ederek iç sahadaki galibiyet serisine bir yenisi ekledi. Trabzonspor’u yenerek bu sezon iç sahadaki 12. galibiyetine imza atan Sivasspor, evindeki 14 maçlık yenilmezlik serisini de 15 karşılaşmaya taşıdı. Bu sezon ligde sahasında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı yenip, Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, diğer büyük takım olan Trabzonspor’u da yenmeyi başararak ligde bu sezonu evinde büyük takımlara yenilmeyerek kapadı. Sivasspor, kalan 5 haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği ile iç sahada yapacağı 2 maçta da yenilmediği takdirde, sezonu sahasında yenilgi yüzü görmeden tamamlayan tek takım olarak kayıtlara geçecek. Sahasında en son geçen sezonun 33. haftasında 4 Mayıs 2008’de Galatasaray’a 5-3 yenilen Sivasspor, evinde tam 356 gündür yenilgi yüzü görmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.