Sırp Savaş Suçu Zanlısı, Lahey’e Teslim Olmayacağını Söyledi

Sırp Savaş Suçu Zanlısı, Lahey’e Teslim Olmayacağını Söyledi

Sağlık sorunları sebebiyle hakkındaki karar öncesinde geçici olarak tahliye edilen Sırp Radikal Partisi kurucusu Voyislav Şeşely, mahkemeye teslim olmayacağını söyledi.Bosna Savaşı’nda katliamlar için paramiliter güçler oluşturmakla suçlanan...

Sağlık sorunları sebebiyle hakkındaki karar öncesinde geçici olarak tahliye edilen Sırp Radikal Partisi kurucusu Voyislav Şeşely, mahkemeye teslim olmayacağını söyledi.

Bosna Savaşı’nda katliamlar için paramiliter güçler oluşturmakla suçlanan Şeşely, tanık ya da mağdurlara ilişmemek ve çağrıldığında geri gelmek şartıyla serbest kalmıştı. Bugün Belgrad’da basın toplantısı düzenleyen Şeşely, “Gönül rızasıyla dönmem ama saklanmam da. Gelip geni tutuklamaları gerekir.” dedi.

URLARINA İSİM TAKTI

‘Büyük Sırbistan’ fikrinden vazgeçmediğini fakat bunun ‘barışçıl yöntemlerle elde etmeye çalışacağını’ söyleyen Şeşely, Sırbistan’ın AB yolunda olmasını da ‘başarısızlık’ olarak nitelendirdi. Bu süreci başlatan ve daha sonra suikasta uğrayan eski Başbakanı Zoran Cinciç için ‘mafya ve vatan haini’ ifadelerini kullandı ve “Öldürülmesinden mutlu oldum, hiçbir zaman üzülmedi.” dedi.

Ciğerlerinde metastaz yapan iki ura Başbalan Aleksandar Vuçiç ve Cumhurbaşaknı Tomislav Nikoliç’in adlarını taktığını belirten Şeşely, ‘Sırp hainler’ olarak nitelediği tüm ılımlılardan da intikam alacağını söyledi. Şeşely, eski yoldaşlarına Lahey’den ‘onu teslim edin’ diye ferman geldiği zaman kaçmayacağını vurguladı.

Savcılar, 60 yaşındaki Şeşely için 28 yıl hapis istiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.