“Sıkıntı yaşayabilirdik!”

“Sıkıntı yaşayabilirdik!”

Metro taşıt alımının kısa süre öncesine kadar belediye tarafından karşılanması planlanırken, alımın da bakanlığı'na devredildiğini söyleyen Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Alımı biz yapsaydık, çok sıkıntı yaşayacaktık” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya ziyareti sonrası bir değerlendirme toplantısı yaptı. Selçuklu Kongre Merkezi (SKM)'de düzenlenen bir basın toplantısı ile Başkan Altay, Konya gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Konya’yı yakından takip ettiğine vurgu yapan Altay, “Sayın Erdoğan, Konya ile 3 müjdesini paylaştı. Bu müjdelerin hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

METRO YERALTINDA OLACAK

Konya metro projesinin Konya'da uzun süredir konuşulduğunu hatırlatan Başkan Altay, metro ile ilgili şunları söyledi: “Metro 2 etaplı bir projeden oluşuyor.  İlk etabı 21.1 kilometrelik hattı kapsayacak. Ayrıca Konya metrosu yeraltında olacak. Bedeli ise 1 milyar Euro olacak. 35 dakikada yolculuk yapılacak. Konya, metro projesi ile önemli kazanım elde edecek. Ekonomik olarak zorlu günlerden geçilen bu günlerde böyle bir projenin Konya'ya kazandırılıyor olması önemli bir. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız yeniden Konya’ya gelecek. Projeyi görüşüp, konuşacağız. 2 yıl içinde banliyönün çalışmasını arzu ediyoruz. Ayrıca bir süre önce taşıt alımı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak düşüncesi vardı. Kurulan temaslarla birlikte taşıt alımı da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına geçti. Eğer alım bakanlığa geçmeseydi gerçekten çok sıkıntı yaşayacaktık. Konu ile ilgili Ankara’ya çok gittim geldim. Konya'daki AK Parti vekillerimiz ve diğer siyasiler ile büyük bir başarı gösterdik.  Konya, ilk kez Ankara’da bu kadar sağlam temsil ediliyor.  İlk etap ihale bedeli ise 1 milyar TL üzerinde.”

EN AZ METRO KADAR ÖNEMLİ

2021 İslam oyunlarının Konya'ya kazandırılmasının Konya için tarihi bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Altay, “İslam oyunlarının Konya'da yapılması için ilgililere Konya’yı her yönü ile anlatmıştık. Talebimiz kabul gördü. Bu yılın sonuna doğru heyet gelecek, protokol imzalayacağız. Konya’nın marka değeri artacak. 50’den fazla ülke aktiviteleri canlı izleyecek. Bu proje, en az metro kadar önemli. Hazırlık dönemimiz başlıyor” şeklinde konuştu.

BENİM ŞEHRİM PROJELERİ YAPILACAK

Konya'da önemli sorunların çözülmesi için çaba sarf ettiklerini ve bunun için de gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Başkan Altay, Eski ve Karatay sanayinin taşınması hususu ile ilgili de bilgiler verdi. Esnafların yeni proje büyük bir ilgi gösterdiğini kaydeden Altay, “Eski ve Karatay Sanayi bütün fonksiyonunu yitirmişti. İlk amacımız mevcut çalışan esnafı taşımak. 5 yıl boyunca sigortalı çalışan kardeşlerimiz de bu proje ve haktan faydalanabildi. Esnafımızı 54 ay 0 faizle bir dükkan sahibi yapıyoruz.  Hak sahiplerinin tespitleri ve ödeme şartlarını belirledik şimdi ise işyerlerinin ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Mevlana Meydanı ve Altın Çarşı projemiz vardı. Bedesten ile Mevlana arasındaki kötü görüntüyü kaldırmak temel amacımızdı. Esnafımızda bölgede yürütülecek çalışmadan, genel itibari ile memnun. Muhacir Pazarı'nın çelik sistemin ana taşıyıcıları yerleşti. 1 ay 45 günde içinde o bölge de bitirilecek. Millet Bahçesi projesi de hız kazanacak.  70 bine yakın çocuk spor okullarında yaz aylarını güzelce geçirdi. İlçelerde altyapı çalışmalarımız da devam ediyor. Benim Şehrim projesinde yer alan bütün projeleri gerçekleştirmek önemli” dedi.

FİYAT GÜNCELLEMESİ GEREKECEK!

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesaplarından yapılan provokatif paylaşımlara da tepki gösterdi. Altay, “Konya ve meselelerinden bir arada durmamız gerekir. Provakatif paylaşımlar yapılıyor. İsmi belli olmayan hesaplarla kahramanlık yapmak işin en kolay kısmı. Her şeyi doğru yapamayabiliriz. Ama iyi niyetle çalışıyoruz. Çok önemli sorunların halledildiği zamanlar yaşayacağız” derken; Altay, kendisine yöneltilen su ve ulaşım tarifelerindeki indirim konusu ile ilgili soruya da şöyle yanıt verdi: “Ulaşım ve suda popülist iş yapmak sonrası açısından sıkıntı. En az ücret ile hizmet veren illerden birisiyiz. 2.84 kişi maliyetimiz 1.66 lira gelirimiz. Abonman çeşitliliğimiz artacak. Konya dışında abonmanın sınırsız olduğu başka bir il göremezsiniz. Çeşitliliğin artması için çalışıyoruz. Konya halkına en ucuz hizmeti vermek için direniyoruz. Yakında bir fiyat güncellemesi gerekecek. Zam yapmamak için çaba sarfediyoruz. 1 lira 20 kuruş zarar ediyoruz, kişi başından.”

EMRE ÖZGÜL

img_6453.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum