Konya'da deprem oldu

Konya'da deprem oldu

Konya'da çok kişinin hissettiği bir deprem oldu

Konya’da gece 00.54’te kısa ancak şiddetli bir deprem oldu. Deprem, en çok Selçuklu Yazır bölgesinde hissedildi. Son depremle birlikte ‘Konya’da deprem olmaz’ düşüncesi bir kez daha rafa kalktı. Uzmanlar, son günlerde Konya’da 6,5 büyüklüğünde deprem üretebilecek aktif fay hatlarının olduğunu ifade ederken, inşaat mühendisleri de 1999 öncesi yapılan binaların fazla olduğunu, bu binaların en kısa sürede denetlenmesi gerektiğini ifade etmişti.Depremin sadece merkez ilçelerde değil, taşrada da hissedildiği sosyal medya yorumlarıyla ifade edildi. Konya’daki deprem, kısa sürede sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alırken, ilgili birimlere depremle ilgili herhangi olumsuz bir geri dönüş olmadı. Deprem sonrası bazı Konyalılar, yaşadıkları korkudan dolayı bulundukları binayı terk etti.

AFAD AÇIKLADI 3,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE

AFAD, depremin merkez üssünün Selçuklu/Sarıcalar olduğunu, depremin büyüklüğünün 3,6, derinliğinin ise 4,2 kilometre olduğunu belirtti. AFAD’ın verilerine göre şiddetli depremden yarım saat önce Konya’da iki artçı deprem meydana geldi.

BAŞKAN ALTAY’DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da açıklama yaptı. Altay, “Şehrimizde deprem sarsıntısı hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.
Uyarı ve bilgilendirmeleri AFAD ve AKOM dan takip edelim. Allah hepimizi afetlerden muhafaza etsin” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum