Mercedes'in en önemli parçasını Türkiye üretiyor! İşte o fabrika

Mercedes'in en önemli parçasını Türkiye üretiyor! İşte o fabrika

Türk sanayisinin başarısını ortaya koyan bir gelişme daha yaşandı. Mercedes'in en önemli parçasını Türkiye üretiyor.

Türkiye bir zamanlar en basit malzemeyi bile üretemiyordu. Son 50 yılda ülke genelinde birçok yatırım hayata geçirildi. Sanayi tesislerinin yükselmesiyle üretim canlandı. Güncel olarak bakıldığı zaman binlerce çeşit ürün Türkiye'de üretiliyor. Buna verilecek en güzel örnek ise Mercedes. Alman otomobil devi Mercedes'in en önemli parçasının Türkiye'de üretildiğini biliyor muydunuz? Birçok vatandaş bu bilgiye hakim değil.

metal-333.jpg

ÜNİVERSİTEYİ KAZANIYOR AMA ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Şahin Metal, 1955 yılında Kosova’da dünyaya gelen Adnan Şahin önderliğinde kuruluyor. Kariyerine kalıpçılık ile başlayan Adnan Şahin, sektöre abisi sayesinde adım atıyor. Babası ayakkabı tamircisi olan Şahin, lise eğitimi sırasında yaz tatillerinde abisinin yanında çalışarak kalıpçılık sektörüne adım atıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazanmış olsa da sektörde iyi kazanması sebebiyle çalışmaya devam etmeyi seçiyor.

metal.jpeg

BORÇLA ATÖLYE KURUYOR

Hayallerini gerçekleştirmek için sürekli çabalayan Şahin sonunda başarılı oluyor. 1979 yılındaysa, borçla iki makineye sahip olan ilk atölyesini açıyor. Ancak işini büyütmeye kararlı olan Şahin, başarıları için risk alarak babasının ayakkabı tamirciliği yaparak satın aldığı evi satarak işini büyütmeyi tercih ediyor. Bu cesur karar, onun kalıpçılık sektöründe bir adım öne geçmesine yardımcı oluyor ve Şahin’in kurduğu atölye başarıya ulaşarak büyümeye başlıyor.

mercedes-3.jpg

MERCEDES'İN EN ÖNEMLİ PARÇASINI ÜRETİYOR

2000’li yıllara gelindiğindeyse Şahin, işini genişleterek döküm işine de giriyor. Hem kalıp hem de döküm işinde artık adını duyurmuş bir firma olmayı başaran Şahin Metal’in başarıları burada da bitmiyor. Zaman içerisinde Mercedes başta olmak üzere dünya devlerine parça üretmeye başlıyor. Örneğin, Mercedes’in ikonik yıldızlı amblemi, tam 30 yıl boyunca Türkiye’den çıkıp Mercedes’in araçlarına takılıyor. Böylece Mercedes'in en önemli parçasını Türkiye üretiyor.

mercedes.webp

19 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

Porsche, BMW, Volkswagen gibi ünlü markaların Amerika ve Avrupa’daki fabrikalarına da onlarca farklı parça ürettiği biliniyor. Şu anda yaklaşık 300 kişiyi istihdam eden ve 19 farklı ülkeye ihracat yapan Şahin Metal’in yıllar boyunca süren zorlu çalışma koşulları, krizler ve belirsizliklerle mücadele ederek bu başarıya ulaştığı söyleniyor. İşte Türk sanayi devinin borçla kurulup geldiği nokta. Bu başarı hikayesi birçok kişiye motivasyon kaynağı oluyor.

Kaynak:Haber Merkezi