Sığınmacı Bebeğin Beşiği Domates Kasası

Sığınmacı Bebeğin Beşiği Domates Kasası

Irak’ın kuzeyindeki Sincar şehrinin IŞİD’in eline geçmesi üzerine Irak Kürdistan Bölgesi’ne sığınanlar için Duhok yakınlarında yeni bir kamp kuruldu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin katkısıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi...

Irak’ın kuzeyindeki Sincar şehrinin IŞİD’in eline geçmesi üzerine Irak Kürdistan Bölgesi’ne sığınanlar için Duhok yakınlarında yeni bir kamp kuruldu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin katkısıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından kurulan kampa bir hafta içinde 4 bin kişi yerleştirildi.

Çenar, doğum yapalı henüz iki hafta olmasına rağmen eşi ve 3 çocuğuyla bir Sincar’dan kaçmak zorunda kalmış. Altı günlük yolculuk sonucu Duhok’a gelen aile büyük zorluklar çekmiş. İki haftalık bebekleri Rehav da beşik yerine bir domates kasasında taşınmış. Duhok’a geldiklerinde yüzlerce ailenin yaptığı gibi haftalarca sokaklarda yatmışlar.

Çenar, tahammül edilmez sıcaklar hâlâ devam etse de şimdiden kış için endişeleniyor: “Şimdi biraz daha rahatız. Havalar soğumadan daha korunaklı bir yere taşınırız diye umuyorum. Çünkü kış gelince soğuktan donarız.”

Birleşmiş Milletler, Irak’ta Ocak ayından bu yana 1,8 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını tahmin ediyor. Bu yıl ülke genelindeki sığınmacılar için BM tarafından 10 bin çadır ve 100 bin battaniye dağıtıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.