"Sigara koronadan daha tehlikeli"

"Sigara koronadan daha tehlikeli"

Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, “Sigara içmek, korona virüsten daha tehlikelidir” dedi

Bakanlık solunum yoluyla kolayca bulaşabilen koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda “sigara içtiği” için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti. Buna göre, Konya dahil diğer tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar),ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklandı.

DOĞRU ANCAK GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR

Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, açık ve kalabalık alanlarda sigara içmenin yasaklanması kararına sonuna kadar destek verdiklerini dile getirdi. Dikici, bu kararı bazı insanların özgürlük kısıtlaması gibi aldığına vurgu yaptı. Toplu ortamlarda sigara içmenin yasaklanması kararının özgürlük kısıtlamasının aksine, Covid-19 ile mücadele sürecine ciddi katkı sunacağını ifade eden Dikici, “Açık ve kalabalık ortamda sigara içilmesi, kapalı alanda sigara içilmesi gibidir. Bu karar doğru bir karardır ve aynı zamanda geç alınmış bir karardır. Bir vatandaşın başka bir vatandaşımızı riske atmaya hakkı yoktur” dedi.

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMENİN TAM VAKTİ

Her krizin bir fırsata çevrilmesi gerektiğini de dile getiren Dikici, şunları kaydetti: “20 yıldır anlatıyorum. Sigaranın zararlarını her fırsatta dile getiriyorum ama bu işe sahip çıkan kimseyi görmedim. Her kriz, bir fırsattır. Toplu alanlarda sigara içmek yasaklandı. Bu durum da fırsata çevrilebilir. Sigarayı azaltmak ya da bırakmak için bu kararı bir fırsat olarak görebilmek gerekir. İnsan sağlığına zararın dışında, sigara ailelerin bütçesini de ciddi manada zorluyor.”

BELEDİYELER KAMPANYA DÜZENLEMELİ

Sigara içmenin, korona virüsten daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Sigara içmek, ölümcül bir tahribat bırakıyor insan vücudunda. Korona virüs ile mücadele kapsamında ulusal bir farkındalık başlatıldı. Bunun gibi sigara ile mücadele kapsamında da ulusal bir farkındalık çalışması başlatılmalı. Sayın Cumhurbaşkanı her fırsatta sigarayı bırakın derken, belediyelerden bu konuda tek kelime bir ifade yok. Belediyeler için aslında sigara konusunda konuşmanın tam zamanı. Bu süreçte belediyelerin de kampanyalar yapması gerekir. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay beyden bu konuda destek bekliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.