Sierra Leone’da Anti-ebola Önlemi: Halk 4 Gün Boyunca Evden Çıkamayacak

Sierra Leone’da Anti-ebola Önlemi: Halk 4 Gün Boyunca Evden Çıkamayacak

Batı Afrika’yı saran ölümcül salgın Ebola’dan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Sierra Leone’da, 4 günlük tecrit uygulaması başlatıldı. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Ebola ile mücadele için alınan önlemler kapsamında...

Batı Afrika’yı saran ölümcül salgın Ebola’dan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Sierra Leone’da, 4 günlük tecrit uygulaması başlatıldı. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Ebola ile mücadele için alınan önlemler kapsamında uygulamanın, 18-21 Eylül günleri arasında olacağı belirtildi.

Ebola Görev Gücü Başbakanlık Danışmanı İbrahim Ben Kargbo, önlem kararının virüsün daha fazla yayılmasını engellemek ve sağlık görevlilerine erken teşhis imkanı sağlamak adına verildiğini söyledi.

Reuters’a konuşan Kargbo, Ebola’nın yayılmasıyle baş edebilmek için “agresif bir yaklaşım”ın gerekli olduğunu ifade etti. En son Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre Sierra Leone’de şüpheli, olası ve teyit edilmiş toplam 491 Ebola ölümü kaydedildi.

Kargbo, 21 bin kişinin uygulamada görev alacağını söyledi. Binlerce polis ve askerin, ülkenin salgından en kötü etkilenen bölgelerindeki kasabaları karantinaya almak için konuşlandırıldığı belirtildi.

Tarihin en büyük Ebola salgınında Sierra Leone, Liberya, Gine ve Nijerya’da yaklaşık 2 bin 100 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dün sağlık görevlilerine, testler tamamlandıktan sonra, Kasım ayından itibaren aşı verilebileceğini açıkladı.

Salgının başladığı Mart ayından beri Sierra Leone’da, 20’den fazla sağlık görevlisi virüse yakalanarak hayatını kaybetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.