Sibiryada’ki Son Keşişe Helikopterle Yardım Ulaştırılacak

Sibiryada’ki Son Keşişe Helikopterle Yardım Ulaştırılacak

Sovyetler Birliği döneminde dini inançlarını yaşamak için Sibirya ormanına kaçan “Lıkov” ailesinin son ferdi Agafya için Rus otoriteleri harekete geçti.

Sovyetler Birliği döneminde dini inançlarını yaşamak için Sibirya ormanına kaçan “Lıkov” ailesinin son ferdi Agafya için Rus otoriteleri harekete geçti. Agafya’ya günlük ihtiyaçlarının helikopterle sağlanacağı açıklandı.

Ortodoksluğun radikal bir koluna mensup olan Lıkov ailesinin son ferdi, geçtiğimiz günlerde sağlığının bozulduğu ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade eden bir mektup yazmıştı.

Mektubun Rus basınında yer almasının ardından harekete geçen Kemerova Valiliği, önümüzdeki hafta içinde saman, yiyecek ve çeşitli ihtiyaç maddelerin bulunduğu bir helikopterin Agafya’nın yaşadığı yere gönderileceğini açıkladı.

Lıkova ailesinin varlığı 17. Yüzyıla dayanıyor. Rus Ortodoksluğunun eski bir koluna mensup aile 1930’lu yıllarda evlerini terk ederek Hakasya ormanına saklanmışlardı. Ailenin varlığı ilk kez 1978 yılında keşfedilmişti. Özellikle sert Sibirya soğuklarının hakim olduğu bölgede, ailenin insan yaşamından uzak ve yardım almadan yaşaması oldukça şaşırtıcı bulunmuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.