SGK çalışanlarından fazla mesai tepkisi

SGK çalışanlarından fazla mesai tepkisi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Metin Özcan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)nda çalışan personelin 90 saat olan fazla mesai ücretinin 60 saate indirildiğini bildirdi

Büro Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Metin Özcan ve bir grup sendika üyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Metin Özcan tarafından yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda uygulanan turnike sistemi ve fazla mesai uygulamasına tepki gösterildi.

Özcan, “Vatandaşların kaliteli ve hızlı hizmet almasını amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, ne yazık ki bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kendi çalışanlarını gözardı etmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanlarını memnun edemeyen kurumun vatandaşları memnun etmesi mümkün değildir.” dedi.

Çalışanlar üzerinde aşırı iş yükü bulunduğunu dile getiren Özcan, “Hizmet çeşitliliği, personel yetersizliği, teknik altyapı sıkıntıları, çalışma ortamlarının uygunsuzluğu gibi nedenlere bağlı olarak oluşan aşırı iş yükü kurum çalışanlarının motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi bir de fazla mesai ücretleri üzerinde yapılan değişiklikler kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak, özveri ve büyük gayretle çalışan kurum personelinin çalışma azmini kırmaktadır.” dedi. Özcan, Memur-Sen’in en son yaptığı araştırmada, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 959 lira, yoksulluk sınırının ise 2 bin 492 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Özcan, “Yoksulluk sınırının 2 bin liranın üzerinde olduğu bir dönemd,e iş yükü altında ezilen sosyal güvenlik çalışanlarının 90 saat olan fazla mesai ücretlerinin 60 saate indirilmesi tam anlamıyla adaletsizliktir. Bunun üzerine bir de fazla mesaiye ilişkin olarak esas alınan manyetik kart geçişli turnike sistemi uygulaması işin tuzu biberi olmuştur. Yapılan bu uygulamalar kurum çalışanlarının evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir.” diye konuştu.

İnsanca yaşamak ve evlerine güler yüzle gitmek istediklerini dile getiren Özcan, “Son yapılandırmada sosyal güvenlik çalışanlarına verileceği söylenen para hem düşündürücü, hem de güldürücüdür. Yapılandırma kapsamında, 5 ay boyunca gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan personele sadece 220 lira fazla mesai ücreti verilmesi düşünülüyor. Genel seçimlerde sandık görevlisine 10 saat karşılığı 168 lira verilirken, sosyal güvenlik çalışanlarının 5 aylık emeğine 220 lira verilmesi reva mıdır, adalet midir? Üstelik bu para, başbakanlık genelgesine göre çalışana verilmesi gereken promosyonlardan ödenecek. Sosyal güvenlik yönetimi, zaten bize ait olan parayı bir cebimizden alıyor öteki cebimize koyuyor. Bu uygulama hangi mantığa uygundur. Bizler sadaka değil hakkımızı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.