Sezonun son derbisi

Sezonun son derbisi

Sezonun son derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray, İnönü stadında saat 20.00de karşılaşacak

Turkcell Süper Lig’de 2008-2009 sezonunun son derbisinde ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray bugün karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak maçı kariyerinde ilk kez derbide görev yapacak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu’nun yardımcılığını Baki Tuncay Akkın ile Mustafa Emre Eyisoy yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Deniz Çoban. Lig lideri Beşiktaş’ın diğer sonuçlara göre şampiyonluğunu ilan etme olasılığının bulunduğu maçta zirve yarışından haftalar önce kopan Galatasaray ise prestij mücadelesi verecek.
EZELİ REKABETTE 322. RANDEVU
Beşiktaş ile Galatasaray, yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte 322. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı’nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 321 maçın 112’sini Galatasaray, 102’sini Beşiktaş kazanırken, 107 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 450 golüne, siyah-beyazlılar 426 golle karşılık verdi. Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 99 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. Ezeli rakipler ligde şimdiye kadar 99 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 35, Beşiktaş ise 27 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 37 maçta da eşitliği bozamazken, “Cim Bom”un 117 golüne, “Kara Kartallar” 103 golle karşılık verdi. Öte yandan derbi, ezeli rakipler arasında ligdeki 100. randevu olacak. Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan maçı Galatasaray 4-2 kazanmıştı.
Turkcell Süper Lig’de yapılacak sezonun son derbisinde karşılaşacak Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son 10 lig maçında, galibiyet sayısında Galatasaray’ın 3 farkla üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, son 10 lig maçından 6’sında ezeli rakibini yenerken, Beşiktaş bu süre içinde 3 kez kazandı, 1 maç da berabere bitti. 5’i Ali Sami Yen, 4’ü BJK İnönü, 1’i de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olmak üzere geride kalan son 10 lig maçında Galatasaray’ın toplam 15 golüne, Beşiktaş 11 golle yanıt verdi. Bu arada Galatasaray, Beşiktaş ile ligde yaptığı son 8 lig maçının 6’sını kazanma başarısını gösterdi.
BEŞİKTAŞ, LİGDEKİ TÜM DERBİLERİ KAYBETTİ
Turkcell Süper Lig’in son 2 haftasına lider giren Beşiktaş, Galatasaray derbisi ile bu liderliğini son haftaya taşımak istiyor. Ligin 33. haftasına Sivasspor’un 2, Trabzonspor’un da 3 puan önünde lider giren siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında alacakları galibiyet, Sivasspor ve Trabzonspor’un da puan kaybetmesi halinde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek. Beşiktaş’ın, kulübün kuruluşunun 100. yılında elde ettiği son lig şampiyonluğu Galatasaray derbisi sonrasında gelmişti. 2002-03 sezonunda, bu yıl olduğu gibi 33. haftada Galatasaray ile karşılaşan “Kara Kartallar”, sahadan 1-0 galip ayrılmış ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. 25 Mayıs 2003’te oynanan karşılaşmada Beşiktaş’ın golünü son dakikada Sergen Yalçın atmıştı. Ezeli rakibi Galatasaray ile zorlu bir maça çıkacak Beşiktaş’ın, bu sezon Turkcell Süper Lig’de derbi galibiyeti bulunmuyor. Siyah-beyazlılar, ligde bu sezon 2’si Fenerbahçe, 1’i Galatasaray ile olmak üzere 3 derbi oynarken, bunların tamamını kaybetti. Fenerbahçe’ye 2 maçta da 2-1 mağlup olan Beşiktaş, Galatasaray karşısında da ilk yarıda 4-2 kaybetti.
KART AÇISINDAN SAKİN GEÇİYOR
Sezonun son derbisi öncesinde, ezeli rakiplerin son yıllardaki maçları, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine oranla kart açısından daha sakin geçiyor. Beşiktaş-Galatasaray rekabetindeki son 7 lig maçında hakemler sadece 1 kez, o da son randevuda kırmızı kart kullandı. Rekabetteki son 11 lig maçında ise sadece 2 kırmızı kart çıktı. Ligde son 8 sezonda Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan 15 maçta hakemler toplam 5 kırmızı, 89 da sarı kart kullandı. Oysaki Fenerbahçe ile Galatasaray takımları arasında 18’i lig, 6’sı da Türkiye Kupası olmak üzere son 24 randevuda hakemler toplam 21 kırmızı, 138 de sarı kart gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.