Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Seydişehir’in marka değerini artırıyor

Seydişehir’in marka değerini artırıyor

Yerleşim birimlerinin marka değerini ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler artırır ya da katkı sağlar.

Bu aktiviteleri gerçekleştirmede, İller zaten bir adım önde idi, büyükşehir yasası ile birlikte de daha da öne geçtiler.

Büyükşehir statüsündeki yerleşim birimlerinin köyleri ve beldeleri mahalle kapsamına alınırken, ilçe belediyelerinin de yol, su, ulaşım, mezarlık hizmetleri de büyükşehir belediyesine bağlandı.

Hizmet ve yatırım alımında zaten önde olan Büyükşehir merkezleri, yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyet yatırımlarını da merkez de tutmaya başladılar.

Durum böyle olunca ilçe belediyeleri yatırım ve yardım almak için kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kaldılar.

Girişimci Belediye başkanları şahsi gayretleri ile yerleşim birimlerine yatırım almak için tabir yerinde ise “Arap eli öpmeye” başladılar.

Seydişehir’ in ekonomik tarihi incelendiğinde, 1970 yıllara kadar leblebiciliğin, 1973 yılından sonra Etibank Alüminyum tesisleri, bugünlerde ise termal yatırımlar olduğunu ifade etmek yanlış olmaz.

Türkiye’ nin 2. kaliteli Termal suyuna sahip olmasına rağmen 23-24 yıl yatırım yapılmaması büyük eksiklik.

Termal yatırımda ki kötü gidişe Belediyenin kendi imkanları ile yaptığı tesis ile son vermesinin hemen akabinde özel teşebbüs yatırımı olarak çalışmalarına başlayan ve kısa süre önce hizmete giren Küpe dağı Termal yeni yatırımlara başlayacağının da müjdesini veriyor.

Demem o ki, Seydişehir ekonomik kalkınmasının 3. Aşaması termal tesisler ile gerçekleşecek.

Bütün bu gelişmeler elbette ilçenin ekonomik olarak marka değerine katkı yapıyor.

Bir de sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler vardır ki, bunlar da ilçenin tanınması ve tanıtılması için önemli oranda katkı sağlar.

FESTİVAL KATKI SAĞLIYOR

Seydişehir Belediyesi Termal tesis konusunda lokomotif görevi yapmasının ardından bu yıl ikincisini başarı ile düzenlediği Bisiklet festivali ile de ilçenin tanınması ve tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Seydişehir Belediyesi, Doğa Sporları ve Bisiklet Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği Bisiklet Festivaline ilgi büyük oldu.

Festival kapsamında, Kuğulu Park Kamplı Bisiklet Turu'na Türkiye'nin farklı illerinden 200 bisiklet severin katılması bunun göstergesi oldu.

Üç gün süren etkinlikte Seydişehir'de toplam 154 kilometrelik güzergah boyunca pedal çeviren misafirler, ilçenin tarihi, turistik ve doğa güzelliklerini görme ve inceleme fırsatı buldu.

Misafirler, İlk etabı 64 kilometre, ikinci etabı 45 kilometre olan parkurun tamamlanmasının ardından Kuğulu Parkta geceyi geçirdi, kamp ateşi etkinliğine katıldı.

Turun üçüncü etabında ise bisiklet severler 45 kilometrelik, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı 1 Göleti, Seydi Şifa Termal Tesisleri, Adile Baysal Kültür ve Sanat evi, Seyit Harun Veli Cami ve Kuğulu güzergahında pedal çevirdi.

Festivalin bu yıl ile birlikte geleneksel hale geldiğini söyleyebilirim. Gelecek yıllar da ülkenin hemen hemen her bölgesinden misafirler festival tarihini iple çekecektir.

Üç gün süre ile ilçede kalan misafirler memleketlerine döndükleri zaman her fırsatta Seydişehir’in tarihi ve doğal güzelliklerinden bahsedecektir ki, bu da ilçenin marka değerine büyük katkı sağlayacaktır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi