Seydişehir'de bölge cezaevi yapımına başlandI

Seydişehir'de bölge cezaevi yapımına başlandI

Seydişehir’de T tipi yüksek güvenlikli açık ve kapalı bölge cezaevi inşaatının yapımına başlandı.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, yaptığı açıklamada,  Gökçehüyük köyü Karakız Mevkisi'nde bulunan 235 bin 66 metrekare alandaki arsa üzerine kurulacak ve 32 milyon lira muamman bedelle ihalesi edilen bölge cezaevinin, müteahhit firma tarafından yapımına başlandığını belirtti. Cezaevinin 18 aylık süre içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Tüfekci, "Bu çalışmaların olmayacağını, başka bir yere kaydırılacağını iddia edenlerin yalanları ortaya çıktı. Bugüne kadar kamuoyuyla paylaştığım her yatırımın yakından takipçisi oldum ve sonuçlandırdım. Bölgemizin sosyo-ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayacak olan cezaevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' diye konuştu. Bir cezaevinin nasıl bir sosyal gelişim sağlayacağı ise merak konusu oldu.

Cezaevi yapımından övgü dolu sözlerle bahseden Tüfekçi'nin mapushanenin nasıl bir ekonomik gelişmişlik sağlayacağı ise anlaşılamadı. En son 2009 yılında açıklanan bir tutuklu ya da hükümlünün devlete olan bir günlük maliyeti belirlenmişti. Buna göre bir tutuklu ve hükümlünün günlük barınma maliyeti 24 TL. Devlet bu paranın sadece 4 TL'sini yemek parası olarak tahsil ederken, 20 TL zarar ediyor. Bu rakamlar 2014 yılında ne kadar arttığı ise merak ediliyor.

Ayrıca cümlelerini hayırlı olması temennisi ile bitiren Tüfekçi'nin hayırlı bir cezaevi ile neyi kasettiği anlaşılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.