‘Sessiz kalmak  suça ortaklıktır’

‘Sessiz kalmak suça ortaklıktır’

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Altay Çaçık kadınlara yönelik şiddetin artması üzerine yaptığı basın açıklamasında, “Unutmayalım ki, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmak, suça ortak olmaktır” dedi.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Çaçık, kadına cinayetlerine karşı Gedavet Parkında basın açıklaması yaptı. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerektiğine dikkat çeken Bahar Altay Çaçık, “Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da iki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir. Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Kadınlarımız, sadece cinsiyetleri nedeniyle hedef alınmakta, şiddet ve cinayetlerle hayatlarından koparılmaktadır. Bizler artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız” dedi.

AK PARTİ DÖNEMİNDE ARTIŞ

Kadın cinayetlerinin toplumsal bir sorun haline geldiğini dile getiren Çaçık, “AK Parti iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Unutmayalım ki, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Bizler, bu karanlık döngüyü kırmak ve kadınların hayatlarını korumak için birlik olmalıyız. Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.