Serim, Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor

Serim, Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor

Konyada, son 15 yılda kazandığı 13 Türkiye Şampiyonluğu ile veteranlar tenisinde adından övgüyle söz ettiren 76 yaşındaki İsmail Serim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından...

Konya’da, son 15 yılda kazandığı 13 Türkiye Şampiyonluğu ile veteranlar tenisinde adından övgüyle söz ettiren 76 yaşındaki İsmail Serim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından teniste 2011 yılının en iyi sporcusu seçilmenin gururunu yaşıyor. Serim, yaptığı açıklamada, 37 yaşında başladığı teniste yaklaşık 40 yılı geride bıraktığını belirtti. Futbol, basketbol, voleybol ve atletizm başta olmak üzere bir çok spor yaptığını anlatan Serim, tenis üzerine hiçbir eğitim almadığını, adeta kortlara kamp kurarak bu seviyeye geldiğini ifade etti.
40 yıllık tenis hayatını bireysel, kulüp ve milli takım bazında bir çok başarıyla süslediğini vurgulayan Serim, şunları kaydetti: “76 yaşındayım ama tenise başladığım ilk günkü heyecanı hala taşıyorum. Ben gençken haftada 3 gün idman yapıyordum. Şimdi yaşlılık nedeniyle haftanın 6 gününde idman yapıyor, üç gün ağırlık çalışıyorum. 6 gün idmansız kalırsam ben bu sporu yapamam. Vücudum buna izin vermez. Bu çalışmalar benim ayakta kalmamı sağlıyor. Teniste eğitim görmediğim için kendimi alaylı olarak kabul ediyorum. Son 15 yılda 13 kez farklı yaş gruplarında Türkiye Şampiyonu oldum. Türkiye’de benim yaş grubumda rakibim yok.”
DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA HEDEF ALTIN MADALYA
2012 yılında katılacağı müsabakalara sıkı bir şekilde hazırlandığını ifade eden Serim, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yılın tenisçisi seçildiğini anımsattı. 2011 yılının en başarılı tenisçisi ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldığını dile getiren Serim, “Bu yaşta hatırlanmak ve ödüle layık görülmek gurur verici. 76 yaşında da olsa ödül almanız size elbette sorumluluk yüklüyor. 2012 yılı için de kendime bazı hedefler koydum. 20 gün sonra Alman Tenis Federasyonu tarafından organize edilen Wilson Open Turnuvası’na katılacağım ve şampiyon olmak için mücadele vereceğim. Bu yılın en önemli müsabakası olan Hırvatistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda 75 yaş grubunda Türkiye’yi temsil edeceğim. Burada hedefim altın madalya” diye konuştu. Serim, tenisin kendisini çok dinç tuttuğunu, vücudu el verdiği sürece tenis oynamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.