Serdar Kalaycı Meram'dan aday mı?

Serdar Kalaycı Meram'dan aday mı?

Mart 2019 yerel seçimlerinden önce aday adaylığı başvurusu yapmayan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı ve Meram Belediyesi Eski Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, görevinden istifa etti. Kalaycı'nın Meram veya Selçuklu'dan aday gösterileceği konuşuluyor

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesinde Konya'da büyük sürprizler yaşanıyor. Bu sürprizlerden biri de geçtiğimiz Cuma günü yaşandı. Belirlenen tarihler arasında aday adaylığı başvurusu yapmayan Cumhurbaşkanlığı Daire Başkanı ve Meram Belediyesi Eski Başkanı Dr, Serdar Kalaycı, daire başkanlığı görevinden 30 Kasım 2018 itibari ile istifa etti. Kalaycı'nın istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği öğrenildi. İstifanın ardından gözler Kalaycı'nın yeniden belediye başkanlığına çevrildi. Kalaycı'nın hangi belediyeden aday gösterileceğine dair sorular merak edilirken, akla gelen ilk belediye yine Meram oldu. Ayrıca Kalaycı'nın Selçuklu Belediye Başkan adaylığı ile ilgili de ismi konuşuluyor. Kalaycı, ayrıca Konya halkından da dua isteyerek, "Her şeyin hayırlısı olsun" dedi.

4-14 ARALIK ARASI AÇIKLANACAK

Gözler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın geçtiğimiz hafta Salı günü adaylığının açıklanmasından sonra merkez ilçeler başta olmak üzere, diğer ilçelerde adayların kimler olacağı ise Konya'da konuşulmaya başlandı. İlçe siyaseti iyice hareketlendi. 7 ilçe başkanı aday adaylığı için istifa etti. Her belediye için farklı adaylar konuşulsa da son kararı AK Parti Genel Merkezi verecek. Alınan bilgilere göre ise ilçelerin büyük kısmında farklı isimlerle yola "Devam" denilecek. İlçe adaylarının da Aralık ayının 4'ü ile 14'ü arasında açıklanması bekleniyor. Adaylar belirlendikten sonra saha çalışmaları da başlayacak. Serdar Kalaycı'nın durumu da önümüzdeki hafta büyük ihtimal netleşecek.

SERDAR KALAYCI KİMDİR?

Dr. Kalaycı, 30 Mayıs 1973 tarihinde Konya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Konya’da tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Kalaycı, 2004 yılına kadar aynı fakültede öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Su İşleri Daire Başkanlığı’na atanan Kalaycı, KOSKİ Genel Müdürlüğü Plan Proje Dairesi Başkanlığını da yürüttü. Kalaycı, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde aday olduğu Meram'da Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1 dönem başkanlık yapan Kalaycı, daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası olan İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Serdar Kalaycı, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum