Serbestçiler büyük düşünüyor

Serbestçiler büyük düşünüyor

Serbest Güreş Milli Takımı, gençleştirilmiş kadrosuyla katılacağı Avrupa Şampiyonasında en az 3 sıklette madalya alarak, takım sıralamasında da ilk 3 ülke arasında yer almayı hedefliyor.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, yarın başlayacak olan ve 5 Nisan’a kadar sürecek olan Avrupa Şampiyonası’na, Ankara’daki Büyük Anadolu Otel’de kamp yaparak hazırlanan Serbest Güreş Milli Takımı’nda, İbrahim Yorulmaz, Okay Köksal ve Fırat Binici ilk kez A Milli Takım mayosunu giyecek. Milli Takım’ın kamp çalışmalarına katılan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Ramazan Şahin ise Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almıyor. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya kazandıktan sonra, ekim ayında evlenen, daha sonra da hacca giden Ramazan Şahin’in, Milli Takım antrenörleriyle görüşerek kendisini hazır hissetmediğini bildirdiği ve bunun üzerine Avrupa Şampiyonası kadrosuna dahil edilmediği açıklandı.

Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Adem Bereket, Litvanya’da ağırlıklı olarak genç sporculardan kurulu bir kadroyla mücadele edecek olmalarına rağmen, hedeflerinin en az 3 madalya kazanarak, takım sıralamasında da kürsüye çıkmak olduğunu söyledi. Asıl hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları’nın kadrosunu şimdiden hazırlamak olduğunu, fakat bu süreçte katılacakları Avrupa ve dünya şampiyonalarında da Türk milletinin yüzünü güldürecek başarılara ulaşmak zorunda olduklarını dile getiren Bereket, şöyle devam etti:
“Kadromuzdaki genç sporculardan 55 kiloda İbrahim Yorulmaz geçen yılın gençler Avrupa şampiyonu. 66 kiloda Okay Köksal gençler dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu. 74 kiloda Fırat Binici’nin de gençler kategorisinde dereceleri var. Bunun yanı sıra tecrübeli sporcularımızdan 84 kiloda Gökhan Yavaşer son Yaşar Doğu Turnuvası’nda birinci oldu. 60 kiloda gençler dünya şampiyonu Ersin Çetin, 3. kez (A) Milli Takım kadrosunda yer alıyor ve Yaşar Doğu Turnuvası’nda, finalde Tevfik Odabaşı’nı yenerek birinci oldu. Serhat Balcı 96 kiloya çıktı ve Yaşar Doğu Turnuvası’nda ikinci olduktan sonra Belarus’taki Medvedev Turnuvası’nda da altın madalya aldı. 120 kiloda Recep Kara da Aydın Polatçı, Ali Gürbüz, Fatih Çakıroğlu gibi önemli rakiplerini aşarak kadroya girmeyi başardı. Tüm sporcularımıza güvenimiz tam. Litvanya’da başarılı olacağımızdan eminiz.”
BAYANLARDA DA HEDEF MADALYA
Bayan Güreş Milli Takımı da Avrupa Şampiyonası’nda en az bir madalya kazanmayı hedefliyor. Hazırlıklarını Büyük Anadolu Otel’de, antrenörler İsmail Kosukoğlu, Ali Osman Kara ve Habil Kara yönetiminde sürdüren Bayan Güreş Milli Takımı’nda da Leyla Metin, Neslihan Ulusoy ve Burcu Örskaya ilk kez (A) Milli Takım’da görev yapacak. 2008 yılında düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan sporculardan Simge Yılmaz Milli Takım kadrosunda yer alırken, sakatlığı bulunan Emriye Musta, Litvanya’ya götürülmüyor. Bayan Güreş Milli Takımı’nın kadrosu şu sporculardan oluşuyor: Filiz Çıkrıkçı (48 kilo), Dilek Atakol (51 kilo), Zeynep Yıldırım (55 kilo), Leyla Metin (59 kilo), Neslihan Ulusoy (63 kilo), Burcu Örskaya (67 kilo), Simge Yılmaz (72 kilo)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.