Şenol Güneş: Umutsuz Değilim, Ozan Tufan'ın Gol Atması Da İyi Oldu

Şenol Güneş: Umutsuz Değilim, Ozan Tufan'ın Gol Atması Da İyi Oldu

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ilk haftasında Galatasaray'a mağlup olmalarına rağmen umutsuz olmadığını söyledi.        Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan...

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin ilk haftasında Galatasaray'a mağlup olmalarına rağmen umutsuz olmadığını söyledi.

        Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeşil beyazlı takımın son durumuna dair değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli hoca, "Geçtiğimiz hafta sonu Spor Toto Süper Lig 2014-15 sezonunun ilk maçını oynadık ve kaybettik. İlk 5 maçın zor olduğunu söylemiştik. Bu maçta kaybedilen 3 puan iki anlam taşıyordu. Kaybetmeyi hakettiğimizi düşünmüyorum. Futbol hatalar oyunu. Bu hataları yaptığımız için kaybettik. Bireysel hataların fazla olduğu bir maçtı. Fazla top kaybı yaptık. Rakibimiz tecrübesini konuşturarak 3 puanı aldı. Bizim için kötü bir başlangıç oldu. 1 puan bile alsaydık moral açısından iyi olacaktı. Umutsuz değilim. İlerleyen dönemde iyi bir 11 çıkacağını düşünüyorum. Transfer ayı bitti. 28 oyuncumuz var. Bakambu da aramıza bugün katılacak. Taiwo’yu bir eksik olarak göstermek zorundayız. Ligde oynatma şansımız olmayacak. Federasyonun 5+3+1 kuralında artı 1 olarak Taiwo’yu kullanıyoruz. Milli takımda 3 oyuncumuz var. Enes sakat olarak gitti, aldığımız bilgiye göre de henüz idmana çıkmamış. Diğerleriyle ilgili sorun yok. Ferhat sakat. Sanıyorum ki sakatlığı 1-2 hafta sürebilir. Gençlerbirliği maçında olmayacak. Kadromuzun içinde olup da bizimle çalışmaya katılmayan oyuncu olarak Frey’in sakatlığı var arka adalesinde bir gerginlik oluştu.Kendisi 1-2 gün istirahat edecek." diye konuştu.

FORVETTE İYİ OYUNCULARA SAHİBİZ, TAKIM SERİ GALİBİYETİ YAKALARSA MORAL ARTACAKTIR

    Takımın gol atma sıkıntısına yönelik de değrelendirmelerde bulunan Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok eleştiri konusu olan forvette iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum. Sezon başında forvette sıkıntı vardı. İlk maçımızda Enes ve Batuhan’a kalmıştık. Ama şimdi daha iyi durumdayız. Volkan ritmini yakalamak üzere. Ozan da ritmini yakalarsa yeteneğiyle katkı sağlayacaktır. Bakambu da katkı yapacak. Fernandao da daha üzerine koyarsa zenginlik olacaktır. Orta sahada zaten sayısal üstünlüğümüz var kalite olarak. Bu aşamada sıkıntı görmüyorum. Kadromdaki tüm oyuncularıma inanıyor ve güveniyorum. Bana umut veren onların çalışması ve yeteneği. Takımın seri yapması morali ve güveni arttıracaktır. Takımın seri yapması bu morali ve güveni daha da arttıracaktır. Bir güven sıkıntısı, cesur oynamama sıkıntısını gördük. Ona rağmen oyunu kontrol ettik ama çıkmalarda rahat değildik. Biz ne olursa olsun 3 puanı kazanmak isteyen takımız. Savunmaya ve hücumu birlikte yapacağız. Çıkmalarda biraz sıkıntımız oluyor. İkinci yarı daha iyiydik ama gole çeviremedik. Hataları düzelttiğimizde daha iyi takım olacağımızı düşünüyorum. İstediğimiz seviyeye geldiğimiz söyleyemem. Oyuncuların performanslarının daha yukarıya çıktığını düşünüyorum. Bu hafta da cumartesi günü İstanbul’da Kasımpaşa ile hazırlık maçı yapacağız. Belki hafta başında bir tane daha maç yapma durumumuz olabilir."

     Bir gazetecinin, "Transfer sezonu bitti. Şenol Güneş olarak yapılan transferleri yeterli buluyor musunuz?" sorusuna ise Şenol Güneş, "Elimizdeki tüm oyuncular bu kadroda çok iş yapacak. Bizim hücumda özellikle zenginlik itibariyle hamleye ihtiyacımız vardı. Alınan oyuncuların performansı da önemli. Niyetleriyle, istekleriyle iyi bir takım olacağını düşünüyorum. Defansta biraz sıkıntılar oldu. Sezon başında kaleci Türk olarak düşünmüştük. Elimizde Harun var. Onunla devam edeceğiz. Frey’in durumuna bakacağız. Harun’dan memnunum. Frey’e ihtiyaç duyar mıyız duymaz mıyız bunu da zaman gösterecek. 3-4 futbolcumuz sayısal olarak fazla. Genç oyuncularımız da var. Kadroda sıkıntı görmüyorum. İlk 5 hedefinden şaşacağımızı düşünmüyorum." diye cevapladı.

    Taraftarların passolig uygulamasına yönelik protestosunun sorulması üzerine tecrübeli hoca, "Zaman zaman eleştiriler olabilir. Bunların dozunu ayarlayarak takıma katkı yapmasını sağlarsak ligde bizden bekleneni verebileceğimizi düşünüyorum. Cezamız vardı ve bir de Passolig sebebiyle tüm takımlarda seyirci azlığı görüyoruz. Seyirci yokluğu takımları olumsuz etkilediğini görüyoruz." dedi.

OYUNCULARI MAL OLARAK GÖREN MENEJERLER VAR

    Öte yandan Ozan İpek'in performansını artırması gerektiğine dikkat çeken Güneş, bazı menejerlerin oyuncuları mal olarak gördüğünü öne sürdü. Tecrübeli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

     "Ozan İpek bu yarışta olmalı. Kulübeden ayrılan değil, takıma katılan bir Ozan istiyorum. Oynasın oynamasın fark etmez. Her oyuncu bu takımın parçasıdır. Eğer katkı yapmak istiyorsa sorun çözen olmalı, sorun çıkaran değil. Hazır olan oyuncu bunu yapmaz. Her zaman görevi bekler. Bunu tüm oyunculara söylüyorum. Hiçbir oyuncuya benden fazla sahip çıkamazlar. Aydın ve Batuhan ile ilgili de bir şeyler söyleyeyim. Sezon başından beri oynattığımız oyuncu menajerlerden akıl alarak hayatlarına yön veriyor. Biz seni yetiştirmezsek neyi pazarlayacaklar. Oyuncuları mal olarak gören menajerler var. Futbolu geriye itiyorlar. Burada teknik olarak bir şey öğrenmesi değerini ortaya çıkarır. Menajerlere teslim olan oyuncular var. Menajerler para alırlar, kötü olunca da başka oyuncu alırlar. Aydın’la ilgili konuşma yaptık. Hep aynı şeyler oldu. Benim seni düzeltme şansım senin istemenle olur. Mesafe alamadık. Batuhan’ın farklı bir şey. Yönetim para verir oyuncu alır. Bir şey diyemem. Ama ben ona futbol adına bir şey vermek için buradayım."

    OZAN TUFAN'IN GOL ATMASI BİZİ SEVİNDİRDİ

A Milli Takım'ın dün Danimarka ile oynadığı hazırlık maçında gol atan Ozan Tufan ile ilgili de görüşlerini paylaşan Güneş, "Milli Takımımız aldığı sonuçla moral kazanmıştır. Resmi maçtan da 3 puanla ayrılmasını istiyoruz. Milli maçta bizi sevindiren bir başka olay da Ozan’ın gol atması. Başlangıç olarak iyi ama gelecek adına oyununun üstüne koyması gerekiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.