Sendikalar ile hükümetin pazarlık görüşmeleri tamamlandı

Sendikalar ile hükümetin pazarlık görüşmeleri tamamlandı

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, sendika il binasında düzenlediği basın toplantısında hükümet ile sendikalar arasında sürdürülen toplu pazarlık görüşmelerinin tamamlandığını söyledi.

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, sendika il binasında düzenlediği basın toplantısında hükümet ile sendikalar arasında sürdürülen toplu pazarlık görüşmelerinin tamamlandığını söyledi. Kökat,  “Yürürlük başlangıç tarihleri 2010 yılı içinde olan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili olarak Hükümet ile sürdürülen toplu pazarlık görüşmeleri 19 Temmuz 2011 günü anlaşma ile sonuçlandı ve düzenlendi imza altına alındı. Buna göre Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmelerinin (TÜRK-İŞ Konfederasyonuna üye sendikaların örgütlü bulunduğu ve yetki aldığı işyerlerine ilişkin olarak belirtilen maddeler doğrultusunda protokol düzenlenerek imza altına alındı” dedi.

İyileştirme zammı konusunda değerlendirmede bulunan Kökat, “Toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihinde aylık brüt çıplak ücretleri bin TL altında olanların aylık brüt çıplak ücretlerine 150 TL, bin 200 TL aylık alanların ücretlerine 130 TL bin 425 TL aylık alanların ücretlerine ise 100 iyileştirme yapılacaktır. Ücret zamları ise yürürlük başlangıç tarihinden itibaren geçerli olmak üzere birinci altı ay için yüzde 4, ikinci 6 ayda ise yüzde 3 olarak belirlendi. Bunun yanı sıra sosyal yardım adı altında verilen ücretlerde birinci yıl için 145 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.