Selçukun bileği bükülmüyor

Selçukun bileği bükülmüyor

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, geçtiğimiz gün ligin 22. haftasında İstanbul deplasmanında Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, geçtiğimiz gün ligin 22. haftasında İstanbul deplasmanında Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Zorlu maç öncesinde yakaladığı müthiş seriyi sürdürmenin hesaplarını yapan sarı-mavililer, aldığı 79-75’lik galibiyetle seri galibiyetler rekorunu kırdı. Yenilmezlik serisini 13 maça çıkaran Selçuk Üniversitesi üst üste 12 maç kazanan Genç Telekom’un rekorunu egale etmiş oldu. Bir başka deyişle sarı-mavililer şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha başarı ile aşarak fırtına gibi esti.
Selçuk Üniversitesi aldığı bu sonuçla puanını 40’a çıkartırken ligin zirvesine de sıkı sıkı tutunmuş oldu. Geride kalan 22 hafta boyunca Selçuk Üniversitesi, oynadığı 22 maçtan 18’ini kazanırken 4 maçta ise mağlup oldu. Sarı-mavililer, rakip potaya bin 819 sayı atarken, potasında ise bin 618 sayı gördü. Üst üste aldığı 13. galibiyetle moralini katlayarak yoluna devam eden Selçuk Üniversitesi, ligin 23. haftasında önümüzdeki Çarşamba günü Vestel’i konuk edecek. Zorlu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayan temsilcimizin tek hedefi evinde kazanarak 14. galibiyetini almak ve şampiyonluk yolunda emin bir adım daha atmak. Sarı-mavililerde önemli bir eksik bulunmuyor.
Selçuk Üniversitesi deplasmanda karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 75-79’luk skorla mağlup edip liderliğini sürdürürken, Genç Telekom da evinde konuk ettiği Maliye Milli Piyango’yu 110-106 yenerek zirve takibini sürdürdü. Genç Telekom aldığı bu galibiyetle puanını 39’a yükseltti. Zirve hesapları yapan bir diğer takım Optimum TED Ankara Kolejliler, deplasmanda Ormanspor’u 84-77 mağlup etti ve puanını 39’a çıkartarak takibini sürdürdü.
22. hafta maçları dün oynanan Darüşşafaka-Pertevniyal karşılaşması ile sona erdi. 22. haftada oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve 23. hafta maçları ise şu şekilde; Final Gençlik: 67 Gelişim Koleji: 85, Tenis Eskirm Dağcılık: 81 Tire Belediye: 76, Genç Telekom: 110 Maliye Milli Piyango: 106, İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 75 Selçuk Üniversitesi: 79, Vestel: 63 Garanti Koza İstanbulspor: 61, Başkent Gençlik: 60 Best Balıkesir Basketbol Kulübü: 68, Orman: 77 Optimum TED Ankara Kolejliler: 84, Gaziantep Büyükşehir: 75 Uşak Üniversitesi Belediyespor: 71.
23. hafta maçları: Garanti Koza İstanbulspor-Tenis Eskrim Dağcılık, Tire Belediye-Final Gençlik, Optimum TED Ankara Kolejliler-Genç Telekom, Gelişim Koleji-Orman, İstanbul Büyükşehir-Darüşşafaka, Selçuk Üniversitesi-Vestel, Maliye Milli Piyango-Gaziantep Büyükşehir, Akhisar Belediye-Pertevniyal, Best Balıkesir Basketbol Kulübü-Gamateks Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi Belediyespor-Başkent Gençlik.
KAVGA ÇIKTI, MAÇ YARIM KALDI
Gamateks Pamukkale Üniversitesi ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan basketbol maçında kavga çıktı, olaylar nedeni ile maç tatil edildi. Edinilen bilgiye göre, Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynana maçın ikinci yarısının başında seyircilerin küfür ettiği iddiası ile başhakem maçı durdurdu ve soyunma odasına doğru yöneldi. Bu sırada yardımcı hakem Cenk Saraçoğlu ile Gamateks Pamukkale Üniversitesi antrenörü Fırat Eser arasında tartışma yaşandı. Hakem üçlüsü salonu terk edeceği sırada Gamateks Pamukkale Üniversitesi’nin malzemeci Süleyman Görüken, iddiaya göre yardımcı hakem Cenk Saraçoğlu’na saldırdı. Araya giren güvenlik güçlerinin yardımı ile hakem üçlüsü soyunma odasına götürülürken, bu sırada maçı izleyen bir grup taraftar sahaya indi. Güvenlik güçleri sahaya atlayan seyircileri dışarı çıkarırken, maçın hakemleri olaylar nedeni ile maçı tatil ettiklerini açıkladı.
SPOR SERVİSİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.