Selçuk’tan geleceğe nefes

Selçuk’tan geleceğe nefes

Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyasına bir destek de Selçuk Üniversitesinden geldi.

11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Alaeddin Keykubat Kampüsündeki Afrin Şehitleri Ormanlık Alanında 350 fidan toprakla buluşturuldu. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Millî Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Etkinliği”ne Selçuk Üniversitesi de destek verdi. Alaeddin Keykubat Kampüsü Afrin Şehitleri Ormanlık Alanında düzenlenen programda 350 fidan toprakla buluşturuldu. Programa; Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile fakülte dekanları, meslek yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

DİKTİĞİMİZ FİDANLARLA İNSANLIĞA KATKI SUNUYORUZ

Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci, konuşmasında “Ulusal olarak başlayan Millî Ağaçlandırma Günü etkinlikleri bu yıl uluslararası bir boyut kazandı ve 10’dan fazla ülkede gerçekleştirildi. Bu bizi çok mutlu etti. Biz, kesinlikle zarar verme niyetinde olan bir millet değiliz, biz her zaman faydalı olmayı önemsiyoruz ve faydalı olmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Biz, ‘Elinizde bir fidan varsa kıyametin kopacağını bilseniz dahi toprakla buluşturun.’ zihniyetinin mensuplarıyız. Bu amaçla burada bulunuyoruz. Böylece hayata katkı sağlayacağız.” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan Çiftci’nin konuşmasının ardından programa katılanlar 350 fidanı toprakla buluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda millî bir seferberliğe dönüşen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası ile Türkiye’nin dört bir yanında 11 milyon fidan dikildi. Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacı ile her yıl 11 Kasım günü saat 11.00’de düzenlenen “Millî Ağaçlandırma Günü” etkinliği birçok ülkeye de örnek oldu. Küresel ısınmanın etkilerini göstermeye başladığı, nüfusun hızla arttığı bir dönemde gerçekleştirilen fidan dikim etkinlikleri, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak adına büyük önem taşıyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.