Selçukta Beko 1. Lig umutları

Selçukta Beko 1. Lig umutları

Selçuk Üniversitespor Play-Off maçlarında kaybettiği Beko Basketbol Ligine davet edilmeyi bekliyor

Selçuk Üniversitespor Play-Off maçlarında kaybettiği Beko Basketbol Ligine davet edilmeyi bekliyor.  Sarı-mavili ekip bu ligde bazı takımların birleşeceği yönünde çıkan haberleri değerlendirerek gelişmeleri bekleyeme başladı. Beko Basketbol Liginde ise Lig Kurulu Toplantısı bugün yapılacak. 2012-13 sezonu öncesinde, Beko Basketbol Ligi, Lig Kurulu Toplantısı bugün İstanbul Polat Renaissance Otel Balo Salonu’nda federasyon yetkilileri ve ligde mücadele eden takımların temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Liglere katılım tarihi ise 16 Temmuz olarak belirlendi. Bu tarihten sonra lige katılmayan takımların yerine alt liglerden takımlar davet edilecek.

Selçuk Üniversitesi bu tarihi beklerken yeni sezon çalışmalarını da sürdürüyor. Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Yunus Derebağ, çalışmaları titizlikle yürüttüklerine dikkat çekerek, “Liglerin başlamasına oldukça uzun bir süre var ve biz transfer seçimlerini yaparken titiz davranmakta kararlıyız. İlk olarak teknik adam sorununu çözeceğiz. Bu noktada girişimlerimiz sürüyor. Bazı tecrübeli teknik adamlarla görüşmeler yapmaktayız. Sanıyorum yeni haftayla birlikte bu konuda olumlu gelişmeler olacak. Hoca konusunu çözdükten sonra oyuncu transferine başlayacağız. Bunun yanı sıra isim sponsorumuz Torku ile sözleşmemiz sona erdi. Konya Şeker ile yeni bir anlaşma yapmayı arzu ediyoruz. Bunun için beklemedeyiz ve tarafımıza iletilen sponsorluk taleplerini geri çeviriyoruz. Ahde vefa anlayışı çerçevesinde önce iki yıldır kulübümüze önemli destekleri olan Konya Şeker ile görüşmeyi uygun bulmaktayız” dedi.

HOCA ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Daha önce deneyimli çalıştırıcılar Aziz Bekir ve Halil Üner ile masaya oturan ancak anlaşma sağlayamayan sarı-mavililer hafta sonunda aralarında Nihat İziç, Gökhan Taştimur ve Aclan Kavasoğlu’nun da bulunduğu bazı antrenörlerle de bir araya gelip fikir alış verişi yapacak. Başkan Yunus Derebağ ve bazı yöneticilerin bugün İstanbul’a çıkarma yapması beklenirken listedeki isimlerle anlaşma yolu aranacağı ve baş antrenör sorununun en kısa sürede çözülmeye çalışılacağı ifade ediliyor. Selçuk Üniversitesi’nde antrenörlük için ismi geçen Nihat İziç Boşnak asıllı Türkiye uzun yıllar basketbol oynamış ve antrenörlük yapmış bir basketbol adamı. İziç bir çok yıldızın Türk basketboluna kazandırılmasında büyük rol oynadı. Gökhan Taştimur Basketbol camiasında renkli kişiliği ile dikkat çeken ve Olin Gençlik takımını 1. Lige taşıyan başarılı bir antrenör.

Aclan Kavasoğlu 1981 yılında Karşıyaka da başladığı antrenörlük kariyerine, aynı kulüpte 2000 yılına kadar A Takım, A Takım Yardımcı, Genç, Yıldız ve Minik takım antrenörlüğü ve Alt yapı koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Kavasoğlu aynı zamanda 89-90 sezonunda en genç baş antrenör olarak da TBL’de görev aldı. Kavasoğlu, Karşıyaka’dan sonra ise 2000 yılında Göztepe’nin kuruluşunda takımın başına geçerken, EBBL’de şampiyonluk, 2001-2002 sezonunda da TB2L’de şampiyonluk yaşayarak takımını birinci lige çıkarttı. Aclan Kavasoğlu 2006-2007 sezonunda Bornova Belediye Spor takımının kuruluşunda başına geçerek EBBL' de şampiyonluk kazandırdı. 2007-2008 sezonunda takımını TB2L'de şampiyon yaparak, Beko Basketbol Ligine yükselmesini sağladı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.