Selçuklu amatörlere önem veriyor

Selçuklu amatörlere önem veriyor

Birçok amatör branşta faaliyet gösteren Selçuklu Belediyespor tesisleri ile de her kesime spor yapma imkanı sunuyor

Birçok amatör branşta faaliyet gösteren Selçuklu Belediyespor tesisleri ile de her kesime spor yapma imkanı sunuyor. Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Selçuk Aksoy düzenlediği basın toplantısı ile faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı. Altay, spora destek vermeye ve insanlara spor yapmaya kolayca ulaşabilmeleri için imkan sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Selçuklu Belediyespor Kulüp Başkanı Selçuk Aksoy ise gün geçtikçe daha da büyüdüklerini söyledi. 1997 yılında 3 branşla faaliyetlerine başladıklarını belirten Aksoy; “Selçuklu Belediye Spor Kulübü bugün 13 ayrı branşta; 13 Yönetim Kurulu üyemiz, 19 kulüp personelimiz ve 29 antrenörümüzle kurumsal bir yapıya sahiptir. Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyin büyük destekleriyle 3000'e yakın lisanslı sporcu sayımız ve birçok spor kompleksimizle hem Konya'mızın hem de ülkemizin en büyük amatör spor kulübü olma yolunda hizmetlerine devam etmektedir. Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tekvando, Güreş, Judo, Wushu, Bisiklet, Kick Boks, Karate, Jimnastik ve Çim Hokeyi branşlarında her yaş gurubunda takımlara sahip olan Kulübümüz, yapılan il ve ülke bazındaki tüm faaliyetlere iştirak ederek bir çok başarılı sporcunun yetişmesine imkan ve olanak sağlamaktadır. Kulübümüz adını taşıdığı ilçeye yakışır bir Spor Kulübü olmuştur” dedi.

 

Bunun yanı sıra 6 sporcularının Yıldız A Milli, l sporcularının Genç Milli, 5 sporcularının ise Olimpik Milli takımlarında yer aldığının altını çizen Aksoy; “Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına imza atan kulüp son 3 yılda resmi müsabakalarda toplam 193 madalya ve 41 kupayı Konya'ya kazandırdı. Ayrıca son 3 yılda katıldığı özel ve bölgesel müsabakalarda 146 madalya ile gurur duyulan başarılara imza atan kulübümüz Konya'nın sportif kimliğini her geçen yıl daha da yükseğe taşıyor. Yaz spor okullarımız, bu yaz okulların kapanması ile birlikte tatil döneminde 8 ayrı branşta 978 öğrenciye haftanın her günü tesislerimizde hizmet verdi. Spor okullarımızda öğrencilere ücretsiz servis ve spor malzemesi imkanı sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız yenilikle yaz spor okullarını uydu kentler, Bosna Hersek ve Hoca cihan mahalleleriyle buluşturduk. Bu mahallelerdeki spor alanlarını spor eğitimine uygun hale getirdik. Bu sayede spor okulları Selçuklunun dört bir yanında ki öğrencilerimize hizmet verdi. Spor kulübümüz yıl boyu devam eden spor okullarımız ile bu takımlara alt yapı oluşturan, uzman antrenörler eşliğinde 469 öğrenciye eğitim vererek gençlere sporu sevdiriyor. Çocukların okul haricindeki boş zamanlarını spor yaparak olumlu yönde değerlendirmelerini sağlayan spor kulübümüz yıl boyu devam eden spor okullarında toplamda 5 dalda eğitim veriyor. Futbol da 70 öğrencimiz 2 uzman antrenör eşliğinde Selçuklu Belediye Stadyumu'nda, Basketbol da 200 öğrencimiz F/ uzman antrenörle, Uluslararası Spor Salonu ve Yazır Spor Salonu'nda, Tekvando da 64 öğrencimiz l uzman antrenörle, Uluslararası Spor Salonu'nda, Jimnastik dalında 100 öğrencimiz l uzman 2 yardımcı antrenörle, Uluslararası Spor Salonu'nda ve Wushu dalında ise 35 öğrencimiz Z uzman antrenörle yine Uluslararası Spor Salonu'nda eğitim görüyor.

 

Selçuklu Belediyespor Kulübü'nün modern tesislerinde sadece spor okulları eğitimi verilmiyor. Bu tesislerde ulusal ve uluslararası spor müsabakaları yapılıyor. 3800 kişilik çok amaçlı Uluslararası Spor Salonu'nda salon sporları yapılıyor. Bölgesel, ulusal ve uluslararası müsabakalar da büyük bir coşku ile burada yapılıyor. Dumlupınar Spor Salonu'ndan günde 200'ü aşkın sporcumuz faydalanıyor. Konya'nın en düzenli çim zeminine sahip Selçuklu Belediye Stadyumu'nda amatör ve süper küme maçları da yapılıyor. Çamurlu sahalardan Avrupa standartlarında Sentetik çim sahalarına geçiş yapılırken birçok turnuva ve bölgesel müsabaka Selçuklu Belediyesi Sentetik Çim Sahası ve diğer sahalarımızda yapılıyor. Yakın zamanda açılış- yapılan Yazır spor salonundan sporcularımız faydalanıyor. Selçuklu halkının da bu modern tesisten faydalanması için çalışmalar yaptık. Salonumuzda bayanlara ve erkeklere özel saat ve günlerde fitness çalışmaları yapılacak. Gerekli tüm fitness aletleri salonumuzda bulunmakta” diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.