Selçuk Üniversitesi’nden Endonezya ile işbirliği

Selçuk Üniversitesi’nden Endonezya ile işbirliği

Selçuk Üniversitesi ve Endonezya arasında bilim, sağlık, sosyal, teknoloji, spor ve sosyal alanlarda iş birliği protokolü imzaladı.

Selçuk Üniversitesi ve Endonezya arasında bilim, sağlık, sosyal, teknoloji, spor ve sosyal alanlarda iş birliği protokolü imzaladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Selçuk Üniversitesi’nin her zaman bilimsel etkinliklere destek verdiğini belirterek, protokol hakkında bilgi verdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sosyal Bilimler Yüksekokulu öncülüğünde ilk defa yapılan Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Finans konferansı 7 farklı ülkeden katılan akademisyenler ile Selçuk Üniversitesi Müze salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Gümrah, 50 yabancı katılımcı ve öğrenciler katıldı. Selçuk Üniversitesi ve Endonezya, bilim, sağlık, sosyal, teknoloji, spor ve sosyal alanlarda iş birliği protokolü imzaladı.

BİLİM İNSANLARI ÖNCÜ OLMALIDIR

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, Selçuk Üniversitesi’nin her zaman bilimsel etkinliklere destek verdiğini belirtti. Şahin, “Selçuk Üniversitesi her zaman çalıştay, sempozyum ve kongre gibi bilimsel etkinliklerle yaşam boyu eğitimi desteklemiş ve nitelikli desteklemektedir. Üniversitemiz Uluslararası yurt içi ve yurt dışı kongrelere ‘Bilimsel Araştırma Projeleri’ koordinatörlüğü üzerinden maddi desteklerini sağlamış her zaman ve sağlamaya da devam etmektedir. Filistin başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde gerek devlet ve gerekse illegal yapılar aracılığı ile özellikle sivil insanların hunharca ölüme terk edilmesi, temel insanı yaşam haklarından yoksun bırakılması; bir insanlık suçu olduğu gibi uluslararası hukuka da aykırıdır. Dil, din, renk ve etnik ayrımcılık yapmadan toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli role sahip bilim insanlarının insanlığa karşı sorumlulukları olduğu noktasında burada bulunan tüm saygın ve değerli siz bilim insanlarının hem fikir olduğuna inanıyorum. Tüm statü ve kimliklerimizi bir kenara bırakarak bilimsel ve insani kimliğimizi öne çıkararak; siz saygın bilimin insanlarını dünyada huzur, barış ve refahın tüm insanlık adına tesis edilmesi için elinizden geleni yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Konferansın sonunda yabancı akademisyenlere plaket takdim edildi.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.