Selçuk Üniversitesi ilk imzayı hocaya attırdı

Selçuk Üniversitesi ilk imzayı hocaya attırdı

Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi yeni sezon hazırlıklarına başladı ve ilk olarak antrenör Cengiz Karadağ ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-mavili yönetim takım oluşturma çalışmalarını da sürdürüyor

Basketbol 2. Ligi temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde çalışmalar başladı. Sarı-mavililer antrenör Cengiz Karadağ ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Anemon Hotel'de düzenlenen imza törenine Başkan Yunus Derebağ ve yöneticilerde katıldı. İmza töreninde konuşan Karadağ, sene sonunda Torku Selçuk Üniversitesi'ni Beko Basketbol Ligi'ne çıkarmak istediklerini söyledi. Karadağ " Konya'ya geldiğim için mutluyum. Şehri yakından tanıyorum. Demek ki iyi izler bırakmışız ki tekrar bu göreve layık gördüler bizi. Selçuk Üniversitesi basketbol kültürü ve hedefleri olan bir takım. Şehir dinamiklerini harekete geçirirsek çok daha iyi yerlere gelebiliriz. Camiasıyla taraftarıyla rektörüyle ve basınıyla her beraber hareket etmeliyiz. İnşallah takım olarak bunu başarabiliriz. Sene sonunda Torku Selçuk Üniversitesi'ni Beko Basketbol Ligi'ne çıkarmak istiriyoruz. Bu hedef için çalışacağız" diye konuştu.

Tecrübeli koç 2006-2007 sezonunda yardımcı antrenör olarak ve 2008-2009 sezonunda da Torku Selçuk Üniversitesi'nde baş antrenörlük görevlerinde bulunmuştu. Uzun süredir kaderi tartışılan ve büyük bir yönetim krizi ile karşı karşıya kalan Selçuk Üniversitesi daha güçlü bir yönetimle lig hazırlıklarına başladı. Bir ara kayyuma devredilmesi dahi gündeme gelen Üniversite, yönetimine önemli isimleri alarak geçmiş yıllara oranla daha güçlü bir yapı kazandı. Hedef daha güçlü bir kadro ile BEKO Basketbol Ligi Geçen yıl Play-Off'ta elenerek büyük bir hayal kırıklığı oluşturan ve büyük bir kaosun içine sürüklenen Selçuk Üniversitesi kötü günleri geride bıraktı. Uzun süre yönetimsiz kalan ve kapatılması gündeme gelen Üniversite son yaptığı yönetim kurulu toplantısında yönetim kuruluna 9-10 yeni ismi alarak geçen yıllara nazaran daha güçlü bir yönetime sahip oldu. Yönetime kimsenin talip olmaması nedeniyle kayyuma kalma tehlikesi baş gösteren basketbol liglerinin en köklü takımlarından olan Selçuk Üniversitesi'nde artık yüzler gülüyor ve yönetim geleceğe umutla bakıyor. Yeni yönetim güçlü bir ekonomik ve sportif yapı ile kısa sürede problemleri çözerek güçlü bir kadro kurmanın hesaplarını yapıyor. Selçuk Üniversitesi'nin başarılı olması ve Beko Basketbol Ligi'ne yükselebilmesi için kesenin ağzını açacak olan yönetimin ilk icraatı geçmiş dönemden kalan borçları ödemek oldu. Geçen yıldan alacağı olan oyuncuları Konya'ya çağıran yeni yönetim oyuncuların alacaklarını tek tek ödüyor. Problemsiz şekilde lige başlamak isteyen Üniversitesi borçları ödedikten sonra kadro kurma çalışmalarına başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.