Selçuk Üniversitesi eski rektöründen Suriyeli güzellemesi: Uyum içinde kurbanımı kestiler

Selçuk Üniversitesi eski rektöründen Suriyeli güzellemesi: Uyum içinde kurbanımı kestiler

Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden Suriyeliler ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden Suriyeliler ile ilgili bir paylaşım yaptı. Mülteci sorunu ile ilgili paylaşılan bir tweeti alıntılayan Şahin, “Mevcut durum seve-isteye karşıladığımız bir tablo değil. Ama bir vakıa. Bu durumu çatışma ve huzursuzluk sebebi haline getirmemeliyiz. İyi yönetip, durumdan yararlanmalıyız.

whatsapp-image-2024-06-22-at-12-54-40.jpeg

Kurbanımızı kesen 4 kişinin 3’ü Suriyeli idi ve başlarında bir Türk vardı. Çok güzel bir uyum içindeydiler” dedi. Bir sosyal medya kullanıcısı ise Şahin’in bu paylaşımına şu cümlelerle yanıt verdi: “On yıllarca kurbanınızı kim kesti hocam? Memlekete 10 milyon düzensiz göçmenin doldurulması demografik projedir ve kabul edilemez. Bu kurbanınızı kesen 3 Suriyelinin başındaki 1 Türk entegrasyon için ölçü olamaz. Geleceğimiz tehlikededir.” Daha sonra Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk gençliğini eleştirerek, Suriyelilerin işine sahip çıktığını ima etti.

whatsapp-image-2024-06-22-at-12-54-39.jpeg

10 yıllarca kurbanını kesenlerin yaşlandığını ve bu işler için güçleri yetmez olduğunu belirten Şahin, “Onların yerini alacak genç nesil, gelip kurban kesmek yerine, bayram harçlığı için İBAN atıyor. Doğa boşluk affetmez, sen boşluk bırakırsan, başkası doldurur. Sen kurban kesmezsen Suriyeliler keser” diyerek, Suriyelilerin Türkiye’de büyük bir boşluğu doldurduğunu ileri sürdü.

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum