Selçuk ümit veriyor

Selçuk ümit veriyor

Bursa'da özel bir turnuvaya katılan temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi önceki gün Akhisar Belediye karşısında alınan 94-81'lik galibiyetin ardından ikinci maçında Final Gençlik'i 79-74 mağlup etmeyi başardı.

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi sezon hazırlıkları kapsamında katıldığı Bursa'da düzenlenen özel turnuvadaki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. İlk maçta önceki gün akşam Akhisar Belediyespor ile karşılaşan temsilcimiz 94-81 galip ayrılmıştı. Dün saat 16.00'da başlayan karşılaşmada ise temsilcimiz Final Gençlik ile oynadı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi yabancılarından önemli ölçüde yararlandığı maçta rakibini zorlanmadan mağlup etti. Maç Üniversite'nin 79-74 üstünlüğü ile bitti. Selçuk Kartalları turnuvanın son maçında bugün saat 12.00'de Hacattepe ile karşı karşıya gelecek.

BAŞTAN SONA ÜSTÜN GÖTÜRDÜ

İlk basket Temsilcimiz Torku Selçuk Üniversite'nden geldi. Özellikle Gillenwater ile etkili olmaya çalışan temsilcimiz ilk dakikalarda sayı üretmekte zorlandı. Torku Konya Selçuk Üniversitesi dış atışlarda başarılı olamayınca son 5 dakikaya 9-6 geride girdi. Rakibini dış atışlarda durdurmakta zorlanan bir ara 14-8 geriye düştü. İlerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koyan temsilcimiz oyun ve skor üstünlüğünü ele geçirdi. İlk periyot 18-22 temsilcimiz Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin üstünlüğü ile sona erdi. İkinci periyodda iyice oyuna hakim olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi özellikle Hakan Köseoğlu ile kazandığı toplarla etkili olmaya başladı. Hakan ve Williams'ın skor katkısı ile fark bir anda 10 sayıya kadar çıktı. Selçuk Üniversitesi'nin özellikle yabancı oyuncuları oyuna ağırlığını koydukça farkta giderek açıldı. Periyodun ortasında temsilcimiz farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Torku Selçuk Üniversitesi'nin maçı koparmasının beklendiği dakikalarda rehavete kapılınca rakip tekrar sayı bulmaya başladı. Buna rağmen ilk yarı 44-33 Selçuk'un üstünlüğü ile noktalandı.

İKİNCİ YARI FARK KAPANMADI

İkinci yarı başında iki takımda sayı bulmakta zorlandı. İki ekipte yaptığı hücumlardan boş dönünce ilk 2 dakikada maçta sayı olmadı. İkinci yarının ilk sayısı Sean Williams'ın kullandığı serbest atışlardan geldi. Hakan Köseoğlu ile etkili olan temsilcimiz ardı ardına bulduğu dış atış sayıları ile farkı tekrar açmaya başladı ve fark 17 sayıya çıktı. 52-35. Bu dakikadan sonra rotasyona dönen temsilcimiz farkı 15 sayıda tutmaya çalıştı. 3. çeyreğin tamamlanmasına 1 dakika kala 46-59 temsilcimizin üstünlüğü vardı. 3. çeyrekte 61-48 Üniversite'nin üstünlüğü ile geçildi. Son periyot Final Gençlik takımının kıpırdanışı ile başladı. Selçuk anında karşılık vererek farkın azalmasını ve 10 sayının altına düşmesini engelledi. Periyodun ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçildi. Final Gençlikspor'un son dakikalardaki etkili oyunu farkı 8 sayıya kadar düşürdü. Selçuk'un Amerikalı yıldızı Sean Willams'ın çabası farkın azalmasını engelledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.