Selçuk 'Konyalı' oluyor

Selçuk 'Konyalı' oluyor

Yıllardır dışarıdan Konya takımı gibi görülmediği için eleştirilen Selçuk Üniversitesi Konyalı oluyor.

Yıllardır dışarıdan Konya takımı gibi görülmediği için eleştirilen Selçuk Üniversitesi Konyalı oluyor. Gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Üniversite'nin ismine Konya eklenecek ve renkleri yeşil-beyaz yapılacak. Yeni isim Torku Konya Selçuk Üniversitesi

Torku Selçuk Üniversitesi'nin ismi ve renkleri değişiyor. Erdemir'e katılım işlemleri sırasında yapılacak değişiklikle birlikte takımın ismine Konya eklenecek ve renkleri yeşil beyaz olarak değiştirilecek. Torku Selçuk Üniversitesi etki alanının kampüsle sınırlı kaldığı ve Konya takımı imajı sergilemediği yönünde eleştiriler alıyordu. Bu algıyı kırmak isteyen yönetim Selçuk Üniversitesi'ni Konyalı yapmak için kolları sıvadı. Takımın ismi Torku Konya Selçuk Üniversitesi olarak değiştirilirken, renkleri de yeşil-beyaz olacak. Bu değişiklik için önce Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in fikri sorulacak. Gökbel değişikliği kabul ederse Selçuk'un Konyalı olduğu tescillenecek.

Erdemir nasıl Selçuk olur?

Torku Selçuk Üniversitesi'nin Erdemir Ereğli takımının isim hakını satın almasının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu'nun satışı onaylaması ile birlikte gözler prosedür gereği yapılacak işlemlere çevrildi. Prosedür şu şekilde işleyecek; 9 Eylül tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulda Erdemir Spor Kulübüne Selçuk Üniversitesi'nden 20 kişilik bir yönetici heyeti üye olacak. Ardından bu isimler yönetime seçilerek tüzük değişikliğine gidilecek. Tüzük değişikliğinde yönetici sayısı artırılarak Selçuk Üniversite yönetiminde bulunan 37 kişinin tamamı Erdemir Spor Kulübüne kabul edilecek. Daha sonra da takımın ismi, merkezi, renkleri değiştirilecek. Selçuk Üniversitesi Basketbol Kulübü de kendini fesh ederek kapanacak ya da satılacak.

Selçuklu Selçuk'u satın mı alıyor?

Torku Selçuk Üniversitesi'nin Beko Basketbol Ligi'ne katılmasının onaylanmasının ardından takımın 2. ligdeki katılım hakkının ne olacağı merak konusu oldu. İlk önce Selçuk Üniversitesi'nin kapatılıp 2. ligdeki katılım hakkından feragat etmesi düşünülürken bazı taliplilerin olması ile durum başka bir boyut kazandı. Gelen bilgilere göre alt liglerden bazı kulüpler Torku Selçuk Üniversitesi'nin ikinci ligdeki katılım hakkının satın almak için harekete geçti. Bu kulüplerden birininse Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden temsilcilimiz Selçuklu Belediyespor olduğu iddia edildi. Selçuk Üniversitesi ile Selçuklu Belediyespor arasındaki görüşmelerin sürdüğü ve Üniversite'nin bu pazarlıkta Selçuklu Belediyespor'a bütün kolaylıkları sağlayacağı öğrenildi. Eğer alım-satım işlemi gerçekleşirse Selçuk Üniversitesi'nin Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesinin ardından Selçuklu Belediyespor'da Basketbol 2. Ligi'ne yükselecek.

Bursa'da turnuva Çanakkale’de kamp Edirne'de kupa

Torku Selçuk Üniversitesi sefere hazırlanıyor. Daha önce Bolu'da kamp yapacağı açıklanan Üniversite'de kamp yeri değişti. Antrenör Cengiz Karadağ'ın çok önem verdiği kamp Çanakkale'ye alındı. 22 Eylülde kampa girecek olan Selçuk öncesinde Bursa'da dörtlü turnuvaya katılacak. Turnuvada Akhisar Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Final Gençlik yer alacak. 22 Eylülde Başlayacak kampın ardından Selçuk Üniversitesi Türkiye Kupası maçları için Edirne'ye geçecek. Temsilcimiz buradaki ilk maçını Fenerbahçe Ülker Takımı ile oynayacak. İşte Üniversite'nin kamp programı:18 eylül 2013 tarihine kadar Konya’da antrenman, 18 Eylül sabah 07.00 Bursa’ya hareket, 19-21 Eylül arası Bursa’da turnuva, 21 Eylül akşamı Çanakkale’ye hareket, 22-29 Eylül arası Çanakkale’de kamp, 29 Eylül akşam Edirne’ye hareket, 30 Eylül 3 Ekim arası Türkiye Kupası gurup müsabakası (Fenerbahçe Ülker-Olin Edirne- Tofaş- Torku Konya Selçuk), 3 Ekim akşam Konya’ya hareket.

Hazırlıklar Beko Basketbol Ligi'ne

Torku Selçuk Üniversitesi'nin Beko Basketbol Ligi'ne katılmasına karar verilmesinin ardından federasyon tarafından bazı yükümlülükleri yerine getirmesi istendi . Tesis anlamında hiç bir eksiği bulunmayan Torku Selçuk Üniversitesi 19 mayıs Spor Salonu Torku Arena'yı Beko Basketbol Ligi'ne uygun hale getirecek. Restorasyon çalışmaları için ismi açıklanmayan bir firma ile anlaşıldı. Torku Arena'ya turnike eklenecek ve e-bilet uygulamasına geçilecek. Salonda bulunan küçük aksaklıklarında giderilmesi projede yer alıyor. Ayrıca geçen yıllarda biletleri sadece 1 TL'ye satan Üniversite yönetimi biletlerde zam yapmayı planlıyor. Biletlerin 5 liradan satışa çıkarılması gündemde. Öte yandan Beko Basketbol Ligi maçlarıyla birlikte Üniversite yönetimi başta İletişim Fakültesi ve diğer fakültelerle işbirliği yaparak maç öncesi organizasyonları ve Selçuk Üniversitesi Basketbol Kulübü'nün imaj çalışmaları için projeler üretecek

Yabancılara 800 bin Euro

Torku Selçuk Üniversitesi Erdemir'in isim hakkının satın alınması kararının federasyon tarafından onaylanmasının ardından transfer çalışmalarına hız kazandırmıştı. 3 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayan Üniversite'nin bu oyunculara toplam 630 bin Euro vereceği öğrenildi. Yabancı oyunculara toplam 800 bin ayıran Üniversite bir yabancı oyuncuyu daha kadrosuna katarak geri kalan 170 bin Euro'yu da kullanmayı planlıyor. Üniversite'nin mali açından sıkıntı yaşanmaması için yönetim büyük çaba sarf ediyor ve disiplinli bir bütçe oluşturmaya çalışıyor. Selçuk Üniversitesi'nin Torku'dan alacağı 1 Milyon liralık sponsorluk ücreti satın alma ücreti olarak Erdemir'e verilecek. Selçuk'un bu sezon için beklenen gelirleri şöyle: İddaa’dan toplam 1 Milyon 600 bin lira. Beko'dan sponsorluk ücreti olarak 380 bin lira. Digitürk'ten ise 250 bin liralık yayın geliri hakkı bulunuyor. Ayrıca 37 kişilik yönetim kurulundan 30'ar bin lira toplanacak. Torku Selçuk Üniversitesi'nin ekonomik sıkıntı çekmesi beklenmiyor.

Amaç ligde kalmak

Beko Basketbol Ligi'ne sayılı günler kala lige katılımı kabul edilen Torku Selçuk Üniversitesi'nde amaç ligde kalmak. Kalitenin çok yüksek olduğu Beko Basketbol Ligi'nde tutunmak isteyen Üniversite'nin en büyük rakipleri Mersin Büyükşehir Belediyespor, Uşak Sportif ve Olin Edirne olacak. Üniversite'nin hedefi bu üç takımın sıralamada üstüne çıkarak ligde kalmak. İçeride ve dışarıda düşme hattındaki rakiplerini yenerek avantaj elde etmek isteyen Torku Selçuk Üniversitesi büyük takımlara karşı sürpriz galibiyetlere imza atarak adından söz ettirmek istiyor. Üniversite güçlü kadrosunun yanı sıra taraftarına güveniyor. Özellikle Üniversite öğrencileri ve Konyaspor taraftar gruplarının maçlara büyük ilgi göstermesini tahmin eden yönetim Torku Arena'da rakiplerini baskı altına alıp maçları kazanmayı planlıyor. Taraftarın ilgisini artırmak için çeşitli organizasyonlar planlanıyor.

Yönetimde görev dağılımı yapıldı

Güçlü bir yönetimi bulunan ve pek çok önde gelen spor adamını yönetim kurulunda bulunduran Torku Selçuk Üniversitesi'nde görev dağılımı yapıldı. Dağılıma göre görevlere getirilen isimler şu şekilde oluştu. Başkan Yunus Derebağ, 2. Başkan Hakan Faydasıçok, İcra ve Deisiplen Kurulu Başkanı Ali Arıkoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yapıcı, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emre Tekbaş, İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Çelik, Sportif işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Öten ve Basın Sorumluluğuna Tunahan Turhan getirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.