‘Selçuk İlahiyat’ta mezuniyet heyecanı

‘Selçuk İlahiyat’ta mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, dekan yardımcıları Prof. Dr. İsmail Yalçın ve Doç. Dr. Fatma Şeyma Boydak, fakülte sekreteri Abdülbaki Özdemir, bölüm başkanları, anabilim dalı başkanları, fakülte öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mehmet Sefa Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, katılımcıları selamlayarak “Fakültemizin düzenlemiş olduğu 4. Dönem mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bu yıl fakültemizden 160’ı kız, 72’si erkek olmak üzere 232 öğrencimizi mezun ettik. Bunlardan sekiz öğrencimiz de yurt dışından Suriye ve Irak vatandaşı olan misafir öğrencilerimizdir. Öğrencilerimizin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum.” ifadelerinde bulundu. Konuşmasının devamında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin Türkiye’nin en köklü, akademik kadrosu çok güçlü ve nitelikli eğitim veren bir fakültesi olduğunu belirtti. Ayrıca Dekan Altıntaş, konuşmasında; “aldığınız bu diploma sadece akademik bir başarıyı değil, aynı zamanda manevi ve ruhani bir yolculuğun tamamlandığını da simgeliyor. Bugün, sizler için bir dönemin sonu ve yeni bir dönemin başlangıcıdır. İlahiyat Fakültesi, sadece dini ve mesleki bilgi ile donanmanızı sağlamakla kalmadı, aynı zamanda sizlere eleştirel düşünmeyi, etik değerleri, hoşgörüyü, adaleti, merhameti, yardımlaşmayı, dayanışmayı, empati yapmayı ve insan sevgisini de öğretti. Burada edindiğiniz dini mesleki bilgiler ve ahlaki değerler, sadece akademik hayatınızda değil, kişisel ve profesyonel hayatınızda da sizin rehberiniz olacaktır” dedi.

2-4-2.jpeg

BİRİNCİLİKLE GİRDİ, BİRİNCİLİKLE MEZUN OLDU

Protokol konuşmalarının ardından fakülte hocaları öğrencilere temenni ve tavsiyelerini ilettiği video izlettirildi. Dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Törende mezunlar adına bir konuşma gerçekleştiren Fakülte Birincisi Tuba Uğur, “Gülüp eğlendiğimiz, ara ara hüzünlendiğimiz, sınav geceleri belki uykusuz kaldığımız ama kendimize çok şey kattığımız ve biraz daha büyüdüğümüz bu 4 senelik üniversite hayatımızda her şey çok güzeldi, çok özeldi bizler için. İşte bugün burada bu güzel serüvenimizi noktalıyoruz. Birincilikle girdiğim bu fakülteden birincilikle mezun olmanın heyecanını, sevincini taşıyorum yüreğimde. Ömrümden 4 yılımı ayırdığım üniversite hayatıma geri dönüp baktığımda Rabbimin bana hayatımın geri kalanında yoluma ışık olacak ne çok şey armağan ettiğini görüyorum” diye konuştu. Daha sonra törene katılan öğrencilere diplomaları takdim edildi. Kepler havaya atıldı. Mezuniyet töreni Prof. Dr. Yusuf Acar’ın duası ile sona erdi.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.