Genç KOMEK’te   yaz heyecanı başladı

Genç KOMEK’te yaz heyecanı başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bu yıl hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek eğitimlere 20 bin 652 öğrencinin kayıt yaptırdığını dile getirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin her yaz Konya genelinde gerçekleştirdiği Genç KOMEK Yaz Okulu’nda yüz yüze ve çevrim içi eğitimler başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç KOMEK’in 7-14 yaş arası çocuklar ve gençler için hem eğlenceli hem de eğitici bir yaz tatili geçirme imkanı sunan kıymetli bir proje olduğunu belirtti.

Konya merkez ve ilçelerde bulunan 42 KOMEK ve ASEM binasında başlayan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda çocuklar ve gençler için bu yıl da eğlenceli ve öğretici içerikler hazırlandığını ifade eden Başkan Altay, “Bu yıl hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek eğitimlere 20 bin 652 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Yavrularımız, milli ve manevi eğitimler başta olmak üzere; spordan sanata, el becerisi etkinliklerinden gezi programlarına ve eğlenceli oyunlara kadar yine dolu dolu bir yaz tatili geçirecek. Yaz Okullarımıza kayıt yaptıran tüm öğrencilerimize keyifli ve verimli bir tatil diliyorum” dedi.

YÜZME VE DİĞER SPOR ETKİNLİKLERİ

Genç KOMEK Yaz Okulu boyunca öğrenciler, çeşitli etkinliklerle kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. 27 kurs merkezi ve 2 özel havuz olmak üzere toplamda 29 havuzda gerçekleştirilecek yüzme etkinliklerine şu ana kadar 6 bin öğrencinin başvurusu alındı.

Genç KOMEK tarafından ücretsiz materyalleri teslim edilen öğrenciler, yüzme eğitimlerinin yanı sıra Şehir Oryantiringi, Cimnastik, Tekvando, Okçuluk ve Halk Oyunları gibi çeşitli etkinliklere katılabilecek. Ayrıca Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma, 40 Hadis, Resim, Öykü, Fotoğraf, Sıfır Atık, Moda Tasarım, Akıl ve Zeka Oyunları, Yemek Yapma gibi yarışmalar da düzenlenecek.

ÖĞRENCİLER OYUN KAMPLARINDA GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEK

Dutlukır ve Kent Ormanı'ndaki Genç KOMEK oyun kamplarında öğrenciler, Survivor parkuru, okçuluk, futbol, basketbol, gemi yarışı, labirent, Çubuk Avcısı, Refleks Arenası, Hafıza Düellosu, Zamanla Yarış, Arifler Satrancı, Taş-Kağıt-Makas, nerf yarışı ve AFAD etkinlikleri gibi birçok eğlenceli aktivitelere katılarak keyifli vakit geçirecek.

7-14 yaş aralığındaki çocukların yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen Genç KOMEK Yaz Okulu, bu yıl da farklı şehirlerden ve birçok ülkeden uzaktan eğitim için kayıt aldı.

25 kişilik çevrimiçi sınıflarda öğrencilere eğitim verilecek.

ENGELSİZ EĞİTİMDE SINIR YOK: ÖZEL GENÇ KOMEK YAZ OKULU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Engelsiz Şehir" politikaları kapsamında özel gereksinimli çocuklar ve gençler için hazırlanan Özel Genç KOMEK Okulları, bu yaz da eğitimlerine devam ediyor.

Bu yıl eğitimler, Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu, Konevi İşitme Engelliler Okulu, Karatay Özel Eğitim Meslek Lisesi ve 15 Temmuz İlköğretim Okullarında gerçekleştirilecek.

Eğitimler, Dokuma, Basit Dikiş, Mutfak, Kuran-ı Kerim, Orf Eğitimi, El Sanatları, Okçuluk, Resim, Değerler Eğitimi, Akıl Zeka Oyunları, Spor, Oyunlarla Matematik ve Makrome gibi branşlarda verilecek.

Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan özel öğrenciler, havuz etkinlikleri, servis imkanı, ders materyalleri, oyun kampı; Beyşehir ve şehir merkezi gezileri, dönem sonu etkinlikleri, tarım ve hasat toplama etkinlikleri ile Kelebekler Vadisi gezisi gibi çeşitli faaliyetlerden yararlanabilecek. Özel öğrencileri bekleyen aileleri de kurs merkezlerinde kendileri için hazırlanan ücretsiz etkinliklere katılarak hem çocuklarının yanında olacak hem de zamanlarını verimli geçirecek.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.