Selçuk Aliağa önünde

Selçuk Aliağa önünde

Ligden düşmemenin mücadelesini veren Selçuk Üniversitesi, bugün İzmir deplasmanında Aliağa Pektim ile karşılaşacak. Temsilcimizin tek hedefi evine galibiyetle dönerek moral bulmak

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve son haftalara düşme korkusuyla giren temsilcimiz Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, bugün İzmir deplasmanında kendisi gibi düşme tehlikesi yaşayan Aliağa Petkimspor ile karşı karşıya gelecek. İki takım içinde büyük önem taşıyan karşılaşma saat 16.00’da Enka Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmada Murat Biricik, Sencer Yılmaz ve Murat Ciner hakem üçlüsü görev yapacak. Sarı-mavili temsilcimiz, Aliağa’yı yenerek, son haftalara rahat girmek istiyor. Takımda eksik yok, moraller üst seviyede.
Hafta başından beri zorlu maçın hazırlıklarını Antrenör Cengiz Karadağ ve yardımcı antrenörler nezaretinde yoğun bir tempoda sürdüren Üniversitespor deyim yerinde ise galibiyete kilitlendi. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan ve son iki maçında ligin güçlü takımları Beşiktaş Cola Turka ve Fenerbahçe Ülker’e yenilerek son 3 haftaya sıkıntılı bölgede giren sarı-mavili temsilcimiz, önceki gün zorlu deplasman için İzmir’e giderek, kampa girdi. Son çalışmasını dün maçın oynanacağı salonda gerçekleştiren sarı-mavili oyuncular, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye çekildiler.
Yeni yabancı oyuncuların uyum sorununu aşmasıyla maça tam kadro çıkacak olan Üniversitespor’da, galibiyetten başka bir sonuç düşünülmüyor. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kamanlı, Aliağa Petkim’i yenebilecek güçte bir ekip olduklarını belirterek, “Rakibimizde bizim gibi tehlike hattında. Maçın zorluk derecesi çok yüksek olacak. Sinirlerine hakim olan ve maça daha iyi hazırlanan takım galibiyete ulaşacak. Biz ekip olarak tüm hazırlıklarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık ve maç saatini bekliyoruz. Konya’ya galibiyetle döneceğimiz inancındayız” dedi.
KARAKAŞ: DERBİYİ KAZANMAK ÖNEMLİYDİ
Öte yandan Beko Basketbol Ligi’ndeki derbi maçta Galatasaray Cafe Crown’u 89-62 yenen Fenerbahçe Ülker’de, elde edilen galibiyetin mutluluğu yaşanıyor. Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, Galatasaray Cafe Crown maçını kazanmanın kendileri için çok önemli olduğunu ve kazanmayı başardıklarını belirterek, elde ettikleri sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Kazanacaklarına olan inançlarını vurgulayan Karakaş, yaptığı açıklamada, “Kazanacağımız, oyuncularımızın form durumlarından ve bu maç verdikleri önemden belliydi. Sporcularımız çok iyi konsantre oldular. Bu şekilde ilk maçtaki yenilgimizi de telafi etmiş olduk. Artık normal sezonu, kalan 2 maçımızı da kazarak en iyi şekilde bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Karakaş ayrıca, maçta dizine darbe alarak sakatlanan Mirsad Türkcan’ın 3 hafta kadar takımdan uzak kalacağını ifade ederken, ilk gelen haberlerin kendilerini korkuttuğunu, ancak çekilen MR sonucunda sakatlığın korkulduğu kadar ciddi olmadığını sevinerek öğrendiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.