Şekerspor’un önceliği Kartal

Şekerspor’un önceliği Kartal

Yeni sezonda da TFF 2. Ligde mücadelesini sürdürecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına başlamak için öncelikle teknik adam İsmail Kartalın göreve devam edip etmeyeceği konusunu netleştirmek istiyor.

Yeşil-beyazlılar Bank Asya 1.Ligin kapısından dönen Teknik Direktör İsmail Kartalı bırakmak istemiyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanan Erence-Kartal görüşmesinden devam kararı çıkması bekleniyor
İskelet kadronun yanına yapacağı birkaç takviye ile önümüzdeki sezon Bank Asya 1.Ligi’ne doğrudan yükselebilecek bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapan Şekerspor yönetimi, önce hoca sorununu çözmeyi düşünüyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın 3 yıllık sözleşmesi devam etmesine rağmen takımda kalıp kalmayacağı netlik kazanmazken, yönetimin uzun vadede Süper Lig’i hedeflediği tecrübeli çalıştırıcıyı bırakmak istemediği gelen haberler arasında. Sivasspor’u Süper Lig’e çıkaran İsmail Kartal ile Ekim ayında 3 yıllığına anlaşan Şekerspor yönetimi, Kartal ile önce Bank Asya 1. Lig ardından, Turkcell Süper Lig’e yükselmek istiyor.
Şekerspor’da kalması için bazı şartların yerine getirilmesini isteyen Kartal’ın bu şartların ne olduğunu Kulüp Başkanı Yavuz Erence ile yapılacak görüşmeyle açıklaması bekleniyor. Takıma geldiğinde Bank Asya 1.Lig hedefini dillendirmeyen, öncelikli hedeflerinin ligi tanımak olduğunu belirten Kartal’ın, göreve devam etmesi halinde Bank Asya 1.Lig’e direk yükselebilecek bir kadro oluşturulmasını isteyeceği bildirildi. Bank Asya 1.Lig’e çıkamamalarını tecrübesizliğe bağlayan Kartal’ın, kalması halinde iskelet kadroyu bozmayacağı ancak yapılacak nokta transferle takımı bir üst lige taşımak istediği belirtildi.
Takımda kalmak için şartlarını öne süren İsmail Kartal cephesinde belirsizlik sürerken, Şekerspor yönetimin başarılı bir sezon yaşayan tecrübeli çalıştırıcının kalması konusunda hemfikir olduğu gelen haberler arasında. Kademe grubunu ikinci sırada bitirdikten sonra klasman grubunda Şekerspor’u açık ara farkla şampiyon yapan Kartal’ın, uzun vadede başarılı olacağı fikrinin ağır bastığı, bu nedenle tecrübeli çalıştırıcının takımda kalmasını isteyenlerin ağırlıkta olduğu belirtildi.
Kartal’ın kalacağı yolunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, “hocamızla devam edeceğiz. Teknik direktör arayışı içinde değiliz” dedi. İsmail Kartal ile bir iki gün içinde görüşerek resmi bir açıklama yapacaklarını dile getiren Erence, daha sonra transfer çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Kamuoyunda İsmail Kartal ile devam etme yönünde resmi bir açıklama yapılmamasının, yeni bir hoca arayışı içinde oldukları şeklinde algılanmaması gerektiğini belirten Erence, “Hocamızla zaten sözleşmemiz devam ediyor. Kendisiyle konuşacağı ve devam yönünde bir kararın çıkacağını düşünüyoruz. Herkesin düşündüğü gibi teknik direktör arayışı içinde değiliz. Hocamızla devam kararı aldıktan sonra da transfer çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz” dedi.
Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin devam edeceğiz açıklamalarına rağmen yönetimin kendisiyle henüz bir görüşme yapmadığı Teknik Direktör İsmail Kartal da yaşanan belirsizlikten şikâyetçi. 3 yıllık sözleşmesinin devam ettiği için zaten bir yere gitmesinin mümkün olmadığını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, yönetimin kendisiyle neden bir araya gelmediğini anlamadığını söyledi. 1’i Süper lig olmak üzere 4 takımdan teklif aldığını doğrulayan İsmail Kartal, “ Halen yönetimden gelecek haberleri bekliyorum. Teklifler aldım ancak Şekerspor’da sözleşmem devam ettiği için bana gelen teklifleri değerlendirmedim” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.