Şekerspor’un önceliği iç transfer

Şekerspor’un önceliği iç transfer

Önümüzdeki sene TFF 2. ligde 2. sezonunu geçirecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor yeni sezon hazırlıklarına start vermeyi planlıyor.

Ligin sona ermesinin ardından tatile çıkan temsilcimizde sessizlik devam ederken, yönetimin ve teknik direktör İsmail Kartal’ın önümüzdeki hafta içinde bir araya gelerek yeni sezon planlamasını yapacakları bildirildi. Şekerspor ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve bu süre zarfında takımı Süper Lig’e taşımak isteyen tecrübeli çalıştırıcının iskelet kadroyu bozmayacağı birkaç takviye ile Bank Asya 1.Ligi’ne doğrudan yükselecek bir takım oluşturmayı düşündüğü kaydedildi. 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunan Ali Melih, Onur Albay, Anıl Abanoz, Emre Köksal ve Şinasi’nin Şekerspor’da kalacağı, sözleşmesi biten oyuncularla ise önümüzdeki günlerde masaya oturulacağı gelen haberler arasında.

Bu sezon hedeflediği noktadan daha ileri bir başarı sağlayan yeşil-beyazlılarda teknik heyet, yönetim ve oyuncular buruk bir sevinç yaşıyor. İlk defa yükseldiği TFF 2.Lig’de öncelikle ligi tanıma hedefi içinde olan yeşil-beyazlılarda bu hedefin gerçekleştirilip, Bank Asya 1.Lig için Play-Off mücadelesi verilmesi camiada sevinçle karşılandı. Kademe grubunda yükselme grubu vizesi alamamasına rağmen, klasman grubunu açık ara farkla şampiyon bitiren yeşil-beyazlılar tarihinde ilk defa play-off maçlarına katılmanın gururunu yaşadı. Şekerspor ile uzun vadede Süper Lig heyecanı yaşamak isteyen Kartal’ın yönetime bu doğrultuda bir transfer listesi sunacağı ve doğrudan Bank Asya 1.Lig’e yükselmek isteyen bir takım oluşturmak istediği belirtildi.
Önümüzdeki sezon hedefini Bank Asya 1.Lig olarak çizen Şekerspor’da yönetim iskelet kadroyu koruyacak, yapılacak birkaç takviye ile Bank Asya için mücadele etmeye çalışacak. Şu an ellerinde bulunan kadronun Bank Asya 1.Lig için yeterli olduğunu düşünen, birkaç takviye ile takımın güçlü hale geleceğini vurgulayan Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, “Öncelikle takım olarak buraya kadar gelmemizin başarı olduğunu düşünüyorum. İki sezonda önemli bir sıçrama yaptık. Bunun devamı olarak Bank Asya 1.Lig’e oradan da Süper Lig’ yükselmek istiyoruz. Bank Asya için bugünkü kadronun yanına birkaç takviyenin yeterli olacağını düşünüyoruz. Yani yeni baştan bir takım kurmayacağız. Sözleşmesi biten oyuncularla masaya oturup sözleşme yenileceğiz. Şu an iyi bir takımız. Play-Offlar’da yeni bir takım olmamız ve tecrübesiz hareket etmemiz nedeniyle elendik. Yıllardır bu ligde mücadele eden Dardanel tecrübesini konuşturarak Bank Asya’ya yükseldi. Şekerspor’un Bank Asya’yı görebilmesi için önünde bir yılı var. Biz önümüzdeki sezonu en iyi şekilde değerlendirerek bir üst ligin kapısını Play-Off maçı oynamadan çalmayı düşünüyoruz” dedi.
Yeni sezon için önlerine çok daha büyük hedefler belirleyeceklerini ve bunun için en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarının ifade eden Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal; “Daha güçlü bir takımla, önümüze daha büyük hedefler koyarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Geride bıraktığımız sezonu ve ortaya koyduğumuz performansı masaya yatırarak daha tecrübeli bir ekiple neler yapabileceğimizin hesaplarını yapacağız. İyi bir takımız ve iskelet kadromuzu korumayı düşünüyoruz. Yapacağımız yerinde transferlerle daha iyi bir ekip olacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki afta içinde yönetim kurulu ile bir araya gelerek çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum