Şekerspor’un konuğu Maltepespor

Şekerspor’un konuğu Maltepespor

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, 15. hafta maçında bugün kendi saha ve seyircisi önünde Maltepespor ile karşı karşıya gelecek.

Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşmanın başlama saati 15.30. Ligin zirvesinde puan farkını korumayı hedefleyin temsilcimizin Maltepe önünde vereceği zorlu sınavı İzmir bölgesi hakemlerinden Özgür Sepin yönetecek. Sepin’in yardımcılığını Emre Ajun ve Mustafa Han yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Cemal Güzelaydın. Son haftalarda yakaladığı çıkışla en yakın takipçisi Telekom’un 4 puan önünde lider durumda bulunan yeşil-beyazlılar, zorlu maçtan mutlak üç puan almanın hesaplarını yapıyor.
Maltepe maçını kazanarak bitime üç hafta kala liderliğini sürdürmek isteyen temsilcimiz 16. haftada deplasmanda Telekomspor ile final gibi bir mücadeleye çıkacak. 17.haftada evinde Etimesgut Şekerspor’u konuk edecek yeşil-beyazlılar İstanbulspor deplasmanıyla lig perdesine nokta koyacak. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları süren Ferhat Yayla, Kenan Başkan ve kart cezalıları Emirhan ile İshak forma giyemeyecek. Maltepespor maçını sezonun en önemli karşılaşmalarından biri olarak nitelendiren Teknik Direktör İsmail Kartal, oyuncularını rehavete kapılmamaları için uyardı. Cezalı İshak ve Emirhan’ın yokluğunda genç yıldız Ömer Ali’ye görev vermeyi düşünen tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncudan çok şey bekliyor.
14. haftayı 51 puanla, ikinci Telekomspor’un 4 puan önünde kapatan yeşil-beyazlılar, bugün evinde Maltepe’yi mağlup edip, Telekom’un puan kaybetmesini bekleyecek. Grup şampiyonluğu için avantajlı konumda olan yeşil-beyazlılar Maltepe’yi yener, Telekom da İstanbulspor deplasmanından puansız dönerse, temsilcimiz son 3 haftaya en yakın rakibi önünde 7 puan farkla girmiş olacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, başarılı bir çıkış yakalayarak 4 puan farkla ligin zirvesinde bulunduklarını söyledi. Kalan haftalarda rehavete kapılmadan mücadele edeceklerini ifade eden kartal; “Ligi zirvede tamamlayarak hedefimiz olan Bank Asya Ligi’ne çıkabilmek için Play-Off’ta mücadele etmek istiyoruz. Bunu başarmak için kalan maçlarda elimizden gelen mücadele örneğinin en iyisini sahaya yansıtacağız. Ancak öncelikle bugün oynayacağımız Maltepe maçını kayıpsız tamamlamak için sahaya çıkacağız. Ligde kolay maç yok, her takım her takımı yenebilecek kapasiteye sahip. Bunun bilincinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Rakibimizin durumunu dikkate elmadan sadece alacağımız üç puanı düşünüyoruz. Onun için bugün tek hedefimiz Maltepe maçından üç puanla ayrılmak. Evimizde vereceğimiz bu zorlu sınavdan galibiyet alarak Telekom karşısına moralli çıkacağımıza inanıyorum. Telekom ile aramızdaki puan farkını sürdürmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, tüm Şekerspor camiası ve Konyalı sporseverleri bugün oynayacakları Maltepespor maçına davet etti. Ligde önemli maçlardan birini daha bugün oynayacaklarını ifade eden Erence; “Tüm camia olarak başarı için kenetlenmeliyiz. Hedefimiz olan Bank Aysa 1. Ligi’ne çıkabilmek için yönetim kurulu, teknik heyeti, futbolcusu ve taraftarı ile bütün bir kulüp olmalıyız. Yakaladığımız konumun devamını getirmek ve hedefimize ulaşmak için tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.